Шуруповерт - один з незамінних інструментів під час будь-яких будівельних професійних і побутових робіт. І перед тим, як вибрати шуруповерт, потрібно гарненько обміркувати всі деталі покупки і зважити всі плюси і мінуси, з огляду на ключові особливості майбутніх завдань.

В цій статті:

  1. Види шуруповертів
  2. Який шуруповерт вибрати для дому
  3. Як вибрати шуруповерт для будинку 
  4. Як вибрати шуруповерт для роботи
  5. Який шуруповерт підійде і для роботи й для дому?
  6. Який шуруповерт вибрати 
  7. Який шуруповерт вибрати щітковий чи безщітковий
  8. Якої потужності вибрати шуруповерт 
  9. Важливі критерії вибору, на які варто звернути увагу
  10. Шуруповерт якої фірми вибрати
  11. Висновки
  12. Поширені запитання

Види шуруповертів

Перед будь-якою покупкою потрібно ознайомитися з усіма видами, особливостями і відгуками про інструмент. Отже, почнемо з того, чим відрізняються шуруповерти один від одного і які види бувають.

По-перше, всі шурупокрути поділяють за способом живлення на:

  • акумуляторні;

  • мережеві.

Все дуже просто: акумуляторна батарея трохи важить, швидко заряджається і не «прив'язує» вас до розетки.

Крім акумуляторних шуруповертів, користуються не меншою популярністю мережеві шуруповерти. І тут відразу ж виникає питання, який мережевий шуруповерт краще вибрати.

Мережевий електроінструмент живиться безпосередньо від електромережі. Серед плюсів мережевих інструментів, можна виділити те, що вони будуть працювати стільки часу, скільки вам потрібно без підзарядки.  

Наприклад, клієнти часто запитують, як вибрати мережевий шуруповерт для будинку. На це питання ми відповімо в наступному пункті.

Який шуруповерт вибрати для дому

Ідеальним вибором для домашнього використання буде шуруповерт з можливістю, не тільки крутити кріплення, а й з можливістю виконувати свердління. Такі моделі зазвичай мають багатофункціональні швидкозатискні патрони та двоступеневий редуктор. Така комбінація без зайвих складнощів покриє усі домашні потреби.

Розумним варіантом буде придбання мережевої моделі, це допоможе уникнути поступового псування акумуляторів, при не частому використанні. Проте акумуляторні моделі значно підвищать зручність, особливо в важкодоступних місцях. 

Як вибрати шуруповерт акумуляторний для дому вам завжди  підкажуть працівники нашого інтернет магазину.

Аккумуляторный шуруповерт для дома.

Основні характеристики

На ринку доступний широкий асортимент шуруповертів, що відрізняються типом живлення, конструкційними особливостями та різними характеристиками, які впливають на продуктивність та зручність використання. Таким чином, при виборі слід враховувати тип та складність завдань, матеріали, з якими буде працювати користувач, а також частоту використання.

Як вибрати шуруповерт для будинку

Отже, який шуруповерт вибрати для будинку, а точніше, як правильно вибрати шуруповерт для будинку.

Варто зазначити, що для побутового використання шуруповерта важливі одні технічні параметри, а для професійного - більш потужні і дорогі.

При цьому для будинку не потрібно вибирати найдешевшу і слабку модель, оскільки будь-яка інтенсивна робота протягом декількох годин може привести до перегорання електроніки в слабких по потужності версій. Тому, який бюджетний шуруповерт вибрати, тут відповісти важко. 

Наприклад, як вибрати шуруповерт для складання меблів, так щоб він був зручний в експлуатації навіть новачкові. По-перше, важливо, щоб шуруповерт вам було зручно тримати в руці і важив він трохи.

В іншому випадку, як вибрати шуруповерт для будівництва будинку. Тут потрібен вже професійний підхід і більш потужний інструмент.

Як вибрати шуруповерт для роботи

Отже, почнемо з того, за якими критеріями вибрати шуруповерт. По-перше, кожен майстер хоче мати інструмент, з яким йому буде зручно працювати. Що стосується шуруповертів, то тут одним з найважливіших критеріїв, які впливають на зручну роботу - це вага інструменту. Оскільки з легким шуруповертом в руці набагато менше втомлюєшся, відповідно це дозволяє виконати набагато більше роботи.

Як вибрати хороший шуруповерт і на які параметри звернути увагу:

  1. обертаючий момент. Запам'ятайте дуже важливу річ, чим вище крутний момент у шуруповерта, тим складніші роботи він зможе виконувати.

  2. потужність акумулятора. Електроінструменти з потужним акумулятором є набагато витривалішими і прослужать довше.

  3. додаткові функції. Не менш важливими якостями шуруповертів є наявність додаткових функцій, які вашому шуруповерту видадуть інші ролі. Серед додаткових функцій часто можуть бути: функція удару, реверсу, швидкознімний патрон, підсвічування і інші.

  4. габарити і ергономічність інструменту. Перед тим, як вибрати шуруповерт, необхідно інструмент потримати в руках і приміряти його розміри і вага для своєї руки.

  5. комплектація. Дуже добре, коли в наборі з інструментом йде другий акумулятор, зарядний пристрій, сумка або кейс для зберігання його і перенесення.

Відео про те, як вибрати шуруповерт:

Який шуруповерт підійде і для роботи й для дому?

Універсальним рішенням може стати напівпрофесійний акумуляторний шуруповерт. Вони зазвичай легкі, портативні та підходять для більшості робіт. Модель зі змінним крутним моментом дозволить вам регулювати потужність залежно від типу завдань. Це може бути корисно як вдома, так і на робочому місці, де різноманітні завдання можуть вимагати різної сили.

Якщо ви плануєте використовувати шуруповерт на роботі, протягом тривалого часу, важливо вибрати модель з акумулятором, який забезпечує достатній час роботи на одному заряді. Або передбачити декілька змінних батарей.

Фахівці нашого інтернет-магазину Yato24.com.ua завжди будуть раді допомогти з вибором моделі, що підійде саме вам.

Який шуруповерт вибрати

Після того, як ви ознайомилися з усіма технічними характеристиками, виникає питання, який шуруповерт вибрати.

Ще однією досить цікавою сферою, де застосовують шурупокрути є рибна ловля.

Часто, любителі зимової риболовлі використовують для буріння лунок шуруповерт, який істотно пришвидшить процес свердління льоду.

Але який шуруповерт для льодобуру вибрати? Однозначно, для середовища, де немає доступу до електричних розеток, потрібно брати акумуляторний інструмент.

Також важливо мати з собою ще запасний блок і щоб обидва акумулятора під час риболовлі зберігалися в теплі, наприклад, під одягом. Це дозволить уникнути їх надмірного охолодження і втрати ємності.

Сетевой шуруповерт YATO.

Як вибрати акумуляторний шуруповерт

Почнемо з того, як вибрати шуруповерт акумуляторний для будинку.

В акумуляторних інструментах джерелом енергії є батарея, яка заряджається від електричної розетки. Великим плюсом акумуляторних інструментів є їх мобільність. Вам не потрібно буде переносити своє робоче місце ближче до розетки або ж через електричний подовжувач «тягнути енергію» до потрібного місця.

Ви часто питаєте, як правильно вибрати шуруповерт акумуляторний і з яким акумулятором вибрати шуруповерт. Все дуже просто, оскільки одним з найважливіших параметрів у акумуляторних шуруповертах є ємність батареї.

Наприклад, двошвидкісний акумуляторний ударний шуруповерт фірми YATO YT-82788 має ємність батареї 2 Ач (дуже навіть добре в своєму класі). Притому, що заряджається цей шуруповерт всього за 60 хвилин. Також варто відзначити, що такий акумуляторний шуруповерт виконує аж три функції: свердління, пробивання отворів і звичайно ж загвинчування.

Тому, якщо ви ще сумніваєтеся, що вибрати, шуруповерт або ударну дриль, то цей один інструмент може виконати функції цих двох інструментів.

Але якщо ви ще сумніваєтеся в своєму виборі і не знаєте, як вибрати акумуляторний шуруповерт, в інтернет-магазині польського дистриб'ютора Yato менеджери допоможуть з вибором якісного інструменту.

Аккумуляторный шуруповерт.

Як вибрати мережевий шуруповерт

У порівнянні з акумуляторними інструментами, мережевий шуруповерт славиться набагато більшою продуктивністю, а також тим, що може працювати без перерви.

Але все ж, перед тим, як вибрати хороший мережевий шуруповерт, потрібно ознайомитися з усіма його технічними показниками.  

Якщо ви стоїте перед вибором, який недорогий мережевий шуруповерт краще вибрати, то рекомендується придбати собі інструмент як мінімум із середніми показниками потужності і ергономічності.   

Стрічкові шуруповерти 

Спеціалізована модель шуруповерта призначена для автоматичного введення шурупів у робочу зону на рівних відстанях один від одного. Ці шуруповерти незамінні при роботі з гіпсокартоном, каркасами з дерев'яного бруса, оцинкованим профілем, особливо в ситуаціях, де важлива швидкість і точність. Обертання в таких моделях в 2-3 рази перевищує швидкість звичайних шуруповертів. Крім того, цей інструмент дозволяє точно регулювати глибину утоплення саморіза , та немає потреби утримувати кріпильний елемент під час роботи, тому його легко використовувати однією рукою.

Який шуруповерт вибрати щітковий чи безщітковий

Принцип роботи, як і сам шуруповерт вже не змінювався багато років. Але, не так давно з'явилися безщіточні моделі шуруповертів.

Згідно досліджень, при однаковій ємності акумуляторних батарей безщіточний шуруповерт працює без підзарядки значно довше, а також маса і розміри його менше, ніж щіткових. Але на кожен товар свій купець і вибір за вами.

Якої потужності вибрати шуруповерт

З потужністю шуруповерта безпосередньо пов'язана його продуктивність.

Чим більша напруга і ємність батареї - тим більше її вага і розміри. Наприклад, батарея 12-вольта шуруповерта може складатися всього з трьох літій-іонних банок, а для 18-вольта їх потрібно як мінімум п'ять. Відповідно, відразу ж збільшується вага і розмір інструменту. Тому, якщо ви не можете вибрати, який шуруповерт вибрати, 12 або 18 вольт, то подумайте про зручність у використанні та призначення інструменту.ї

Важливі критерії вибору, на які варто звернути увагу

Для правильного вибору моделі шуруповерта необхідно розглянути такі нюанси:

  • частоту використання інструменту

  • можливість живлення від електричної мережі

  • типи матеріалів й кріплень, з якими планується працювати

Нижче розглянемо важливі характеристики, та їх вплив на роботу інструмента.

Максимальний крутний момент

Є ключовим параметром для визначення розміру крепіжних елементів з якими може працювати шуруповерт. Вищий показник дозволяє ефективніше працювати з твердими матеріалами. Для простих задач, по типу збирання меблів вистачить 10-12 Нм. Професійні моделі вже починається від 40 Нм. 

Наявність муфти регулювання дозволяє виконувати точне налаштування крутного моменту.

Потужність та напруга 

В мережевих шуруповертах потужність визначає їх можливість працювати з твердими матеріалами, та виконання більш складних задач. Для побутового використання достатньо потужності до 500 Вт, але для професійної роботи слід придивитись до більш потужних інструментів.

Для акумуляторних моделей важливіша напруга, вона визначає загальну витривалість та час роботи. Для простих завдань достатньо 14 В, але, наприклад, свердління твердих матеріалів може потребувати 18-20 В. 

Тип патрона 

Виділяють два найбільш популярні типи патронів на ринку:

  1. Швидкозатисні патрони – забезпечують миттєву заміну насадок. Найпопулярніший різновид, що покриває більшість потреб.

  2. Ключові – з більш надійною фіксацією, проте потребують використання спеціального ключа. Найчастіше зустрічаються на потужних моделях.

Шуруповерт якої фірми вибрати

Не менш важливо за технічні параметри, якість самого інструменту, яке безпосередньо залежить від виробника. Саме тому, перед тим, як вибрати шуруповерт електричний, потрібно також детально ознайомиться з виробником і відгуками про його товари.

Висновки

Шуруповерт, що підібраний належним чином буде вірним помічником в роботі чи побутових потребах. Як модель для домашнього використання слід розглянути мережевий шуруповерт, з можливістю свердління. Для робочих потреб більше підійдуть професійні акумуляторні моделі з високим крутним моментом. Тож який шуруповерт кращий в кожному випадку визначає сфера його використання.

Поширені запитання

З питаннями, який шуруповерт вибрати, як це зробити правильно, та багатьма іншими найкраще звернутися до фахівців нашого інтернет-магазину Yato24.com.ua, які завжди готові надати будь-яку консультацію, відповісти на багато питань. 

Як обрати хороший бюджетний шуруповерт

При виборі будь-якого інструменту доцільно звернути увагу на відгуки інших покупців, а також проконсультуватися зі спеціалістами нашого магазину. Не рекомендовано підбирати найдешевшу модель, шуруповерти ближчі середніх цінових категорій зазвичай мають ідеальний баланс ціни-якості. 

Який найкращий шуруповерт в кожній ціновій категорії завжди можна дізнатись у наших фахівців.

Скільки часу заряджається шуруповерт

Час зарядки акумуляторної батареї шуруповерта напряму залежить від її ємності та потужності зарядного пристрою. Середній час повної зарядки сягає півтори-дві години, але в деяких інструментах може досягати й 12 годин. Більшість виробників вказують час зарядки в інструкції з експлуатації.

Що можна робити шуруповертом

Шуруповерти є досить універсальним інструментом. Переважна більшість моделей дозволяє виконувати наступні операції:

  • загвинчування та згвинчування саморізів та гвинтів;

  • свердління, в деяких моделях з функцією удару;

  • розшорошування отворів та пазів.

Також є велика кількість вузькоспеціалізованих дій, які можна виконати шуруповертом при наявності спеціальних інструментів.