Жоден власник автомобіля в своєму гаражі або багажнику не може обійтися без хорошого домкрата фірми Yato. Домкрат вас завжди зможе виручити при дрібних поломках і, коли просто в дорозі раптово спустило колесо. У цій статті ми вам розповімо, як вибрати домкрат для автомобіля фірми Yato.

В цій статті:

Типи автомобільних домкратів

Для того щоб вибрати підходящий домкрат для автомобіля, з яким вам буде легко працювати, рекомендуємо ознайомитися з усіма типами домкратів і їх головними особливостями. Під час покупки варто для початку визначитися із типом приводу домкрата, адже на ринку ви можете зустріти: гідравлічний, пневматичний та механічний домкрат.

В основному існують такі типи автомобільних домкратів:

Тип домкрату

Головна особливість

Гвинтовий

  • Вантажопідйомність становить від 0,5 до 3 тонн.
  • Велика висота підйому.
  • Зручно транспортувати через невелику вагу.
  • Коштує недорого.

Рейковий

  • Вантажопідйомність до 6 тонн (бувають і до 15 тонн).
  • Зручний в експлуатації.
  • Універсальні для підйому будь-якого вантажу.
  • Ділитися на два види: важільні і зубчасті.

Пневматичний

  • Вантажопідйомність становить до 5 тонн.
  • Мінуси: висока ціна і невеликий зазор.

Гідравлічний

  • Вантажопідйомність аж до 200 тонн.
  • Порівняно складний у використанні.
  • Компактний розмір.
  • Велика висота підйому.
  • Є кілька видів: класичні темно-зелені, телескопічні, підкатні.

Який домкрат краще: критерії вибору

Якщо вам необхідно купити домкрат Yato, і ви не знаєте, який домкрат краще, то є кілька ключових параметрів, на які потрібно звертати увагу перед покупкою.

  1. Максимальна вантажопідйомність домкрата. Це ключова функція всіх без винятку домкратів. Від цього буде залежати ефективність роботи і максимальний вантаж, який зможе підняти і утримати домкрат. Якщо у вас великий або вантажний автомобіль, то, відповідно, ваш домкрат повинен бути призначений для підйому таких видів машин.

  2. Висота підйому. Від цього критерію буде залежати, на скільки високо домкрат може підняти автомобіль. Вимірюється максимально можливу відстань по вертикалі: від опорної поверхні і опорною точкою механізму у верхньому робочому положенні.

  3. Максимальний робочий хід і саме підхоплення. Ця функція призначена для упору де піднімається предмет.

  4. Вага домкрата. Важкий домкрат складно переносити і перевозити.  

  5. Матеріал домкрату. Тут все просто, оскільки матеріал і його щільність безпосередньо впливають на вантажопідйомність інструменту в цілому. Наприклад, для домкратів, які призначені для роботи з вантажними автомобілями, у виробництві використовують дуже міцні матеріали, такі як чавун або сталь. Відповідно, для легкових машин можуть робити домкрати з алюмінію.

Домкрат для авто.

Якої фірми вибрати домкрат?

Для працездатності домкрата, як і для будь-якого іншого інструменту, в першу чергу, важливий виробник і його репутація. Тому, перед тим як вибрати домкрат для легкового авто, переконайтеся в тому, що бренд і товари на ринку відповідають вашим критеріям і потребам. Наприклад, польський виробник інструментів Yato вже багато років на світовому ринку (не тільки України) має хороші відгуки покупців через дійсно довговічні і якісні інструменти.

Якщо і ви шукаєте тільки справжні інструменти, які прослужать вам довгий час, то зараз звернулися за адресою. Інтернет-магазин Yato 24 - майданчик, де ви можете знайти для себе всі необхідні види інструментів, зокрема, ручні, електроінструменти, акумуляторні і спеціалізовані для автомобіля і садівництва.

Переваги покупки інструментів (домкратів) на сайті інтернет-магазину Yato 24:

  • Великий асортимент. Серед пропозицій на сайті Yato 24 ви завжди знайдете майже всі необхідні інструменти будь-якому майстрові і також інструменти, без яких не обійтися в кожному будинку.
  • Професійна консультація. Менеджери компанії завжди радо дадуть відповідь на всі ваші питання і допоможуть з вибором, зокрема підкажуть, який домкрат краще купити для машини.
  • Гарантія якості. На сайті офіційного представника польського бренду Yato в Україні, Yato 24, ви завжди знайдете тільки оригінальні товари, а також отримаєте гарантійний талон.
  • Зручний сервіс. Після того як виберете домкрат для машини, зробити покупку можна прямо на сайті і на наступний день вже отримати бажаний інструмент. Варто відзначити, що швидка доставка діє по всій території України.

Домкрат Yato для автомобилей.

Автомобільний домкрат: як вибрати універсальний інструмент

Як вже вище було сказано, що всі домкрати для машин діляться на чотири основні типи. Давайте зараз розберемо кожен з них, щоб зрозуміти, який домкрат вибрати (Yato) в тій чи іншій ситуації.

Почнемо з того, що домкрат потрібен кожному водію без винятку і розбиратися в їх специфіці просто необхідно.

  • Наприклад, домкрати гвинтового типу забезпечують плавний підйом відповідного транспорту, а також характеризується тим, що забезпечують точну фіксацію і високу гарантію утримання вантажу на потрібній висоті. Принцип роботи гвинтового домкрата: такі домкрати складаються з гайки, яка рухається по гвинту. Домкрат гвинтового типу утримує вантаж за допомогою самоторможения гвинта. Вони також характеризується своєю безпекою і досить високою вантажопідйомністю. Варто врахувати, що максимальна вантажопідйомність гвинтових домкратів може досягати 100 тонн і піднімати вантаж до 2 метрів у висоту.
  • У свою чергу, домкрати рейкового типу мають дуже просту конструкцію, але славляться як одні з найбільш продуктивних. Домкрати рейкового типу діляться ще на два види: важільні і зубчасті. Їх часто, крім обслуговування автомобілів, також використовують на будівельних об'єктах, щоб піднімати важкий вантаж. Головною перевагою рейкового домкрата є те, що він може працювати, як в горизонтальному, так і у вертикальному положенні. Неможливо не відзначити крім усього цього ще і високу вантажопідйомність. Рейкові домкрати можуть піднімати вантаж від 3 до 20 тонн.
  • Домкрати Yato пневматичного типу користуються великою популярністю. Все через те, що при досить компактному розмірі, вони характеризуються своєю відмінною вантажопідйомністю. Тому домкрати пневматичного типу дуже зручно тримати в гаражі і перевозити з собою. Важливий момент при виборі пневматичного домкрату: звертайте увагу на максимально можливий робочий тиск.
  • Якщо розглядати гідравлічні домкрати, то управління таким домкратом залежить від обраного насоса, точніше від його моделі. Працює за принципом перекачування в робочу порожнину рідини, наприклад, гідравлічного масла або гальмівної рідини. Загалом керувати ним можна такими способами: вручну, гідравлічною системою, або пневматичною системою. Найбільш поширеним видом гідравлічних домкратів є темно-зелені домкрати.

Наприклад, рекомендуємо звернути увагу на домкрат гідравлічний Yato (моделі YT-1706). Його вантажопідйомність становить 15 000 кілограм (15 тонн), при тому, що він важить всього 10,5 кілограм.

Подкатной домкрат.

Особливості підкатних домкратів Yato

Великою популярністю серед водіїв користуються саме підкатні домкрати Yato. Їх використовують в автомайстернях, СТО, зокрема, для шиномонтажних робіт. Завдяки горизонтальній компановці і наявності коліс, підкатний домкрат дуже легко використовувати і за допомогою нього піднімати авто на бажану висоту. 

Вибираючи підкатний домкрат Yato, варто поцікавитися такими параметрами:

  • висота підйому,

  • висота підхоплення,

  • вантажопідйомність. 

Саме вони є вирішальними в продуктивності даного інструменту. 

Що стосується висоти підхоплення, то важливо, щоб вона не перевищувала висоту кліренса вашого транспортного засобу. 

Крім того, варто пам'ятати, що під час роботи з такого типу домкратом, необхідно проводити процедуру лише на рівній горизонтальній поверхні.

Домкрат Yato: правила експлуатації

Домкрат - це річ, яка має бути в багажнику кожного транспортного засобу. Для того щоб ваш домкрат прослужив довго і якісно виконував свою, важливо дотримуватися рекомендацій виробника. Якщо ви будете дбайливо до нього ставитися, то можете забути про неприємні поломки і дорогий ремонт.

Отже, важливо дотримуватися таких правил:

  • Необхідно використовувати домкрат тільки на рівних і твердих майданчиках. Ніколи не піднімайте автомобіль прямо на дорозі, а особливо на грунтовій.
  • Рекомендується використовувати додаткові підставки. Для того щоб не сталося непередбачених обставин, візьміть з собою в багажник кілька твердих брусків або інших твердих предметів.
  • Піднімаючи автомобілі, не допускайте зсуву кузова або перекосу.

І не забувайте, що купивши домкрат фірми Yato, ви точно залишитеся задоволені своїм вибором.