Якщо ви професіонал своєї справи, то вам просто не обійтися без кращих і, найголовніше, точних вимірювальних інструментів фірми Yato. Йдеться про штангенциркулі. У цій статті ми розповімо, як вибрати штангенциркуль, який стане універсальним інструментом у вашій майстерні.

В цій статті:

Види штангенциркулів

За допомогою штангенциркуля Yato дуже просто виміряти внутрішні, зовнішні розміри, а також глибину бажаних отворів. Перед тим як купити штангенциркуль, давайте дізнаємося, які види їх взагалі бувають.

В першу чергу, всі штангенциркулі ділять за способом зняття замірів.

Тип штангенциркуля

Головні особливості та переваги

Механічні

  • Стандартні і найпростіші моделі.
  • Вимірювання відбувається за допомогою ноніусної шкали.

Циферблатні

  • Оснащені циферблатом, за допомогою якого відбувається процес вимірювання.

Електричні

  • Найбільш сучасні моделі.
  • Оснащені електронним дисплеєм.
  • Вважаються найточнішими.

Крім того, що всі штангенциркулі Yato діляться за способом зняття замірів, вони ще бувають різні за формою випуску (тут три типи: І, ІІ, ІІІ). І тут постає питання, який штангенциркуль вибрати серед цих всіх видів.

Останнім часом одним з найпоширеніших вважається штангенциркуль - електронний і як вибрати такого виду інструмент цікавить дуже багатьох. Отже, виходячи з того, що результат ваших вимірювань буде відображатися на електронному дисплеї, вибирайте інструмент з хорошою і чіткою електронікою. Серед переваг штангенциркулів фірми Yato можна виділити високу точність і велику швидкість вимірювання. Електронним штангенциркулем можна виміряти досить велику площу, в порівнянні з іншими видами. Йдеться навіть про 3 тисячі міліметрів і більше.

Рекомендуємо звернути увагу на електронний штангенциркуль (також можна називати рівень) з лазерним променем фірми Yato (модель YT-30400). Головною родзинкою даного інструменту є вбудований лазер, який допомагає виконати абсолютно точні вимірювання навіть в процесі дуже складних або занадто декоративних робіт.

У той же час параметри вимірювання ви можете побачити на великому ЖК-екрані з підсвічуванням. Неможливо не відзначити, що дана модель Yato вміє зберігати результати вимірювання в своїй пам'яті, а також має функцію перенесення розмірів на відстань. Точність вимірювання при цьому становить до 0.5 мм/м.

Штангенциркуль.

Якої фірми вибрати штангенциркуль?

Штангенциркуль вважають найбільш універсальним і незамінним вимірювальним інструментом, яким дуже легко користуватися. При виборі будь-якого інструменту найважливішу роль займає виробник, оскільки саме від цього залежить його довговічність і якість виконання поставлених завдань. Уже багато років на ринку України та Європи присутній польський бренд Yato.

За весь цей час інструменти фірми Yato встигли завоювати довіру багатьох покупців і отримати хороші відгуки. В Україні дистриб'ютором виробника інструментів Yato є магазин Yato 24.

Переваги покупки інструментів в інтернет-магазині Yato 24:

  • Великий асортимент. Ви можете тут знайти не тільки різні види штангенциркулів, але і всіх необхідних в будинку, або для професійного використання інструментів.  
  • Гарантія якості. Купивши в нашому інтернет-магазині інструмент, ви можете не переживати. Оскільки кожен інструмент має гарантійний талон і гарантію від виробника.
  • Професійна консультація. Якщо ви самостійно ще не змогли визначитися з вибором, менеджери компанії завжди раді вам допомогти.
  • Зручний сервіс. Дуже легко і просто купити бажаний інструмент відразу ж на сайті. Крім того, діє швидка доставка в будь-який куточок України.

Штангенциркуль.

Як вибрати штангенциркуль Yato: поради

Перед тим як купити штангенциркуль, необхідно визначиться з якою метою ви будете його використовувати і в яких умовах. Так як дуже багато факторів впливають на роботу вимірювального інструменту, відповідно, і на його вибір.

Наприклад, якщо штангенциркуль вам потрібно для побутового та нечастого використання, то необов'язково купувати найдорожчий інструмент. Можна обійтися механічним штангенциркулем.

Ідеально підійде для таких виконання таких завдань професійний штангенциркуль фірми Yato (точніше модель YT-72003). Це класичний супорт з нержавіючої сталі, який дозволяє виконувати точні вимірювання (до 0,02 мм). Особливістю такого штангенциркуля є чітка і, головне, розбірлива шкала, яку ви неодмінно оціните в процесі роботи. Штангенциркуль упакований в надійну і практичну упаковку. А також ви зможете ним виміряти зовнішні та внутрішні простір, а також без проблем обчислити висоту і глибину бажаного предмета. При тому, що важить такий вимірювальний інструмент менше кілограма.

У свою чергу, якщо в день вам потрібно робити по 30-40 вимірів, то тут варто купувати вже цифровий або електронний варіанти. Варто врахувати, що і ціна їх буде значно вище.

Також штангенциркулі часто мають додаткові функції або пристрої, наприклад, це можуть бути твердосплавні насадки, або функція контролю зусилля притиснення. Остання зможе забезпечити мінімальну точність вимірювань навіть в тих місцях, де це практично неможливо зробити.

Штангенциркуль yato.

Як правильно використовувати штангенциркуль Yato?

Багато хто знає для чого призначений штангенциркуль Yato, але не всі вміють правильно ним користуватися. Зараз ми розповімо, як використовувати такий інструмент, як штангенциркуль, щоб отримати в результаті вимірювання точні дані.

Отже, почнемо з того, що перед початком вимірювання необхідно обов'язково перевірити точність інструменту. Тільки після того, як ви переконаєтеся, що він правильно налаштований, зможете отримати виключно точні параметри на виході.

Як це зробити? Рекомендується повністю звести губки і перевірити, чи збігаються нулі на обох шкалах. Якщо все сходиться, то можна приступати до процедури вимірювання.

Також одним з найбільш важливих вимог забезпечення точності інструменту є його чистота. Навіть найменші частинки пилу або бруду можуть споганити результат вимірювань.

Для того щоб ваш штангенциркуль працював без помилок рекомендується мінімум раз на рік перевіряти інструмент в спеціальному сервісному центрі. Це допоможе уникнути серйозних поломок в майбутньому.