Болгарка - це та ж сама кутова шліфувальна машина (КШМ), а точніше, то її простіша назва. Цей електричний інструмент використовують в основному для обробки та шліфування різних поверхонь, а також для різання твердих матеріалів. 

А зараз ми розповімо, яку за параметрами та, якої фірми вибрати болгарку, щоб вона прослужила вам довго і якісно виконувала всі поставлені завдання.

В цій статті:

Як вибрати болгарку для будинку: види

Щоб дізнатися, яку болгарку краще обрати для роботи у будинку чи різання металу, потрібно ознайомитися з усіма видами кутових шліфувальних машин і детально вивчити їхні технічні параметри.

Окрім того, що болгарки звикли розділяти на професійні та побутові, при виборі шліфувальної машини необхідно звертати увагу ще на кілька параметрів, які відрізняють між собою певні моделі.

Посеред них важливу роль займає метод живлення. Виходячи від цього, ви дізнаєтеся, яку краще купити болгарку для дому.

Отже, за методом живлення кутові шліфувальні машини або так звані болгарки розділяють на:

Види болгарок

Особливість

Мережеві

Працюють такі болгарки виключно від мережі.

Акумуляторні

Акумуляторний вид дуже зручний тим, що ви можете без проблем працювати навіть там, де немає електромережі. Перед тим, як купити такий інструмент, на якому буде зручно працювати, ви, в першу чергу, повинні звернути увагу на ємність акумулятора і вагу самого інструменту, оскільки акумулятор в електроінструментах займає досить багато місця і важить чимало.

Пневматичні

Болгарки пневматичні працюють за рахунок стисненого повітря, тому такий інструмент легкий в використанні.

Якщо ви ще не знаєте, як вибрати якісну болгарку, в Україні вже понад 5 років на ринку працює офіційний дистриб'ютор якісних польських інструментів Yato. Тут професійні менеджери допоможуть визначитися з вибором і порадять, який практичний і потужний інструмент підібрати для домашнього використання, яким ви будете задоволені.

Болгарка в процессе работы.

Як вибрати болгарку для дачі: основні критерії

У цьому блоці ми розповімо, на що звертати увагу, перед покупкою болгарки й, який інструмент купити на всі випадки життя, особливо для дачі.

Почнемо з того, на які параметри і критерії варто звертати увагу перед покупкою болгарки.

  • Потужність. Як і для будь-якого електроінструменту, для кутової шліфувальної машини важлива потужність. Отже, розповідаємо, з якою потужністю має бути болгарка. Все залежить від того, для яких цілей ви будете її використовувати, якщо це нечасті дачні роботи, то вам краще пасуватиме болгарка середньої і меншої потужності. Але для серйозних робіт, в тому числі з каменем і бетоном чи для різки металу, вам потрібно буде вже болгарку з потужністю від 1,5 кВт.

  • Діаметр диску. Діаметр болгарки підібрати не так складно. Особливо якщо це стосується дачних робіт. Для цього підійде кутова шліфувальна машина з діаметром кола в середньому 125 міліметрів.

  • Швидкість обертів кола кутової шліфувальної машини може бути різною, але запам'ятайте просту річ: чим менше коло, тим більше частота його обертів.

  • Вага. Щоб вам було максимально легко і зручно працювати з інструментом, він повинен важити так, щоб ви змогли протягом довгого часу тримати його в руці. Саме тому вага для болгарки один з найважливіших критеріїв.

  • Ціна. Важливо перед покупкою болгарки порівняти різні моделі за ціною і вибрати для себе оптимальний варіант. Адже на ринку варіантів чимало, але кожен інструмент відрізняється та має свої особливі характеристики, зокрема, двигун, який впливає на продуктивність та ін.

Строение болгарки.

Якщо зробити короткі висновки, яку краще вибрати болгарку для дачі та побутових потреб, то вам краще надати перевагу інструменту з пневматичним або ж акумуляторним типом харчування, середньої потужності.

До прикладу, хорошим вибором стане, як для професіоналів своєї справи, так і для початківців майстрів, акумуляторна болгарка YATO (модель YT-82826).

Діаметр диска такої болгарки складає 125 міліметрів і частота обертів на холостому ходу - 10000 обертів на хвилину. Це оптимальні і досить хороші показники в такому класі.

Також дуже хороша ємність акумуляторної Li-ion батареї - 2 Ач, а заряджається така батарея до 60 хвилин. До того ж, що важить акумуляторна болгарка YATO YT-82826 всього 2,3 кілограма.

Як правильно вибрати болгарку: особливості

Досить популярним видом болгарок є акумуляторні болгарки. І як зупинити свій вибір на хорошій болгарці акумуляторного типу, ви зараз дізнаєтеся.

Існує багато переваг акумуляторних болгарок, оскільки прилад оснащений ємною батареєю, яка швидко заряджається. Тим самим відразу ж зникає залежність від розетки і прихильність до одного місця роботи.

Купуючи для себе акумуляторний інструмент, ви купуєте разом з ним мобільність.

На що звернути увагу, вибираючи акумуляторну болгарку:

  • тип акумулятора,

  • час зарядки,

  • ємність акумулятора,

  • наявність запасної акумулятора,

  • напруга,

  • розмір і вага інструменту.

Відео про те, як вибрати болгарку:

Не потрібно довго думати, інструмент якого виробника краще купити, оскільки потужним прикладом з усіх акумуляторних болгарок являється шліфмашина кутова акумуляторна YATO YT-82828.

Це потужна і зручна кутова шліфувальна модель, якою можна різати  близько 45 арматурних стержнів діаметром 10 мм на одному заряді батареї. Покупці часто запитують: як вибрати болгарку для шліфування бетону? Саме така модель ідеально підійде для такого типу робіт. 

Шліфмашина YATO YT-82828 характеризується високою швидкістю в класі акумуляторних болгарок. Крім цього, варто виділити її низьку вібраційні і компактний розмір.

Поруч із цим болгарка Yato оснащена 4-х ступінчастим індикатором заряду і захистом акумулятора від перегріву.

Тип акумулятора тут Li-Ion, ємність батареї становить 3 Ач і заряджається така батарея за півтори години.

Також оснащена ця шліфмашина зручною бічною ручкою.

Крім усього цього і вище перерахованого існують ще додаткові корисні можливості, які роблять процес набагато роботи надійнішим та зручнішим.

Зараз розглянемо деякі з них:

  • плавний пуск. Для кутових шліфувальних машин буде великим плюсом наявність даної функції, яка в майбутньому оберігає підшипники і редуктор від пошкодження і передчасного зносу.

  • захист від пилу. Для перешкоди попадання пилу часто використовують додаткові сіточки, які утримують дрібні частинки і бруд.  

  • захист від випадкового пуску. Дана додаткова можливість допоможе уникнути незапланованого включення інструменту.

  • регулювання обертів. За допомогою цієї функції вибір швидкості обертів в залежності від твердості поверхні і виду робіт тільки позитивно впливає на ефективність процесу. 

Аккумуляторная болгарка YATO.

Безпека під час роботи

Кожен інструмент має свою специфіку роботи і для того, щоб без травм і шкоди працювати з болгарками, потрібно знати елементарні правила безпеки.

Важливо пам'ятати, що при роботі з цим приладом завжди існує небезпека потрапляння пилу або іскор в очі, тому обов'язково використовуйте захисні окуляри.

Під час роботи з болгарками в небезпеці не тільки очі, а й руки, тому не забувайте також про рукавички.

Яку вибрати болгарку в Україні

В Україні не так багато фірм, які пропонує дійсно широкий і якісний асортимент інструментів.

Для будь-якого виду інструменту важлива гарантія якості і хороші технічні параметри. Дійсно яскравим прикладом з хорошими відгуками вже багато років є фірма Yato.

Тут ви знайдете інструменти на всі випадки життя та під аби-які потреби: від наборів інструментів і закінчуючи садовими інструментами.

Серед інструментів Yato легко зможе підібрати потрібні, базові речі для роботи чи ремонту навіть початківець майстер або людина, яка дуже рідко самостійно щось чинить.

У випадку, якщо для вас важлива безпека, надійність та зручність, рекомендуємо вибирати інструменти саме польського виробника Yato. Вони готові до навантажень та справляться з поставленими завданнями в найбільш відповідальний момент та в домашніх умовах.

Сетевая болгарка.