Досить часто до менеджерів з продажу звертаються за консультацією та з питаннями, як правильно вибрати електролобзик і який лобзик краще придбати для тих чи інших робіт.

Зараз ми постараємося відповісти на найпопулярніші питання і допоможемо вам вибрати хороший електричний лобзик.

В цій статті:

 

Якої фірми вибрати електролобзик: надійність і якість

Почнемо з того, що в першу чергу під час будь-яких покупок, в тому числі і інструментів, все звертають увагу на те, хто виробник. Для електричних інструментів - це критерій номер один в списку.

Не виключенням є хороший електричний лобзик, який можна купити тільки у перевірених і надійних виробників.

Наприклад, польський бренд Yato вже більше 30 років лідирує на ринку професійних інструментів, як в Україні, так і по всій Європі.

Тут можна знайти не тільки електролобзики, але безліч інших інструментів, без яких не може себе уявити жоден майстер.

На сайті дистриб'ютора Yato представлений широкий вибір електроінструментів, пневмоинструментов, ручних, садових і інструментів для авто.

Электролобзик от бренда YATO.

Як вибрати електролобзик для будинку: корисні поради

Електролобзик часто купують не тільки професійні майстри, а й люди для побутового використання. Зараз ми зупинимося на другому випадку, і розповімо, який краще вибрати електролобзик для домашнього використання.

По-перше, в обох випадках перед покупкою електричного лобзика потрібно звернути увагу на такі критерії:

  • потужність. Як і для всіх електричних інструментів, потужність займає одне з найважливіших критеріїв при виборі цього інструменту. У випадках електролобзиків, потужність необхідно вибирати виходячи з призначення майбутнього інструменту. Наприклад, для нечастих і легких робіт, можна обійтися лобзиком із середньою і меншою потужністю.
  • хід пилки. Наступним критерієм, є довжина ходу пилки. Саме цей показник виражає амплітуду руху інструменту під час різання. Також довжина ходу визначає його продуктивність, відповідно, чим більше довжина ходу пилки, тим вища продуктивність інструменту. Тому, перед тим, як вибрати електролобзик, потрібно добре ознайомитися з усіма функціями.
  • глибина пропила. Ця величина відображає максимально можливу глибину пропила матеріалу, наприклад, дерева, алюмінію, пластику, сталі або металу.
  • вага. Від ваги інструменту залежить багато чинників, наприклад, зручність тримання самого інструменту в руці і також від ваги залежить потужність інструменту. Буде логічно, чим потужніший інструмент, тим він буде більше важити.

Отже, як вибрати електролобзик для будинку. Виходячи з цих рад, для домашнього використання вам ідеально підійде електролобзик з низькою вібрацією Yato YT-82274.

Родзинкою такої моделі є система гасіння вібрацій, що значно підвищує комфорт роботи. Це дозволяє легко вирізати круглі і нерівні отвори, врізати і виконувати довгі прямі розрізи з перпендикулярними краями.

Для максимального комфорту в цій комплектації U-подібний ніж і кнопка блокування під час безперервної роботи.

Крім цього, не можна не відзначити безступінчасте регулювання швидкості 500-3100 оборотів в хвилину.

Даний електролобзик Yato досить потужний, 450 Вт для побутових робот буде цілком достатньо.

Глибина різання також виділяється, так як дерево можна цим електричним лобзиком можна розрізати глибиною до 65 міліметрів, а сталь - до 6 міліметрів.

Пиление дров лобзиком.

Як вибрати електролобзик: види

А зараз давайте розберемося, які взагалі види лобзиків існують і як правильно вибрати електролобзик. В основному лобзики поділяють на:

  • ручні. Це найпростіший вид лобзиків, який використовується для дрібних побутових робіт і не потребуватиме додаткових навичок. Ви часто питаєте, як вибрати лобзик ручний. Для того, щоб купити хороший ручної лобзик, необхідно всього-на-всього звернути увагу на його вагу і зручність ручки.
  • настільні. Такого виду лобзики використовують найчастіше в майстернях і на спеціальних підприємствах, оскільки вони стаціонарні.
  • ювелірні. Ювелірні лобзики мають компактний розмір і призначені для тонких ювелірних робіт.
  • електричні. Найпоширеніші види лобзиків. У свою чергу, електричні лобзики діляться ще на дві категорії - мережеві та акумуляторні.

Якщо детально розглянути електричні види лобзиків, то, як було вже вище сказано, вони діляться на мережеві, ті, які живляться від електромережі, і, акумуляторні, які працюють від зарядженої батареї.

Вибрати електричний лобзик не так легко, часто для того, щоб зробити правильний вибір, в більшості випадків потрібна консультація фахівця. Відео про те, як вибрати електролобзик:

Отже, який лобзик краще купити, акумуляторний або ж мережевий.

Тут без сумніву потрібно виходити від ваших потреб і умов попередніх робіт. Наприклад, якщо вам електролобзик необхідний для віддалених, або ж дачних робіт, то краще за все купити акумуляторний інструмент. В такому випадку ви не будете залежати від наявності розеток поблизу.

Якщо ви шукаєте оптимальний і одночасно потужний варіант для роботи, то варто звернути увагу на лобзик акумуляторний Yato YT-82822.

Такий електролобзик призначений для різання дощок, панелей, металу та інших матеріалів.

Використовуючи спеціальні пильні диски, за допомогою даного акумуляторного лобзика можна вирізати кола і отвори для раковини, кухонних змішувачів.

Потрібно відзначити, що глибина різання дерева становить 50 міліметрів, глибина різання металу - 5 міліметрів, що вважається досить непогано.

Ємність Li-ion батареї становить 2 Ач і заряджається батарея до 60 хвилин.

Важить такий інструмент всього 2.8 кілограма, тому його бездоганно буде зручно тримати в руці.

Лобзик аккумуляторный YATO YT-82822.

Додаткові функції: що ще потрібно лобзику

Якщо вам все-таки вдалося вибрати електролобзик за параметрами, то можна сказати, що вже півшляху пройдено. Але, майже кожен лобзик має ще додаткові параметри, що роблять користування ним ще зручніше.

Зараз розглянемо найпопулярніші серед них. Наприклад, найчастіше зустрічаються:

  • захисний екран. Важливим елементом, який захищає шнур живлення та інші предмети від попадання на пилку, є спеціальний захисний екран. Особливо актуальний він стає під час роботи з металом і твердими матеріалами. З іншого боку, якщо придбати електричний лобзик з захисним екраном, то цей елемент ускладнює огляд. Відповідно, може вийти нерівним розріз.
  • можливість підключити пилосос. Дуже рідко, але все ж у деяких лобзик присутня функція підключення до пилососа. Особливо виручає пилосос, коли ви працюєте з деревом або гіпсокартоном, так як під час розпилу таких матеріалом утворюється багато дрібних відходів.
  • лазерне спрямування. Спереду інструменту можна також встановити лазерний покажчик, який буде направляти лобзик по рівній лінії.
  • підсвічування. Також досить поширеним додатковий елементом електричних лобзиків є ліхтарик, який буде підсвічувати робочу поверхню.
  • плавний пуск. Функція, яка захистить двигун від перевантажень. Вона плавно спрацьовує, коли запускається двигун.
  • маятниковий хід. За допомогою маятникового ходу електричний лобзик зможе рухатися не тільки вгору/вниз, але і по горизонталі. Але варто врахувати, що ця функція підходить не до всіх матеріалів, тому це варто враховувати при виборі лобзика.

І пам'ятайте, перед будь-покупкою, особливо це стосується інструментів, потрібно детально ознайомитися з усіма технічними параметрами, прочитати відгуки про самих інструментах і звичайно ж про виробники.

Також під час роботи не забувайте користуватися захисними засобами, такими як рукавичку і окуляри.

Лобзик в процессе пиления дерева.