Складно уявити собі будь-який заміський будинок без ідеально підстрижених газонів і доглянутої території. Але для того, щоби ваше подвір'я виглядало саме так, вам просто не обійтися без хорошої газонокосарки фірми Yato. 

У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати газонокосарку, яка буде відповідати всім вашим вимогам та, на що звернути увагу при виборі конкретної моделі.

У цій статті:

Газонокосарки електричні: як вибрати

Для початку потрібно розібратися, які газонокосарки взагалі існують на ринку. Адже деякі моделі оснащені додатковими функціями, які роблять пристрій максимально продуктивним та потужним. 

Першим видом і, напевно, найпопулярнішим серед дачників і навіть професійних садівників, є електрична газонокосарка Yato. 

Давайте розберемося, в чому ж її особливість. Для початку варто знати, що електрична газонокосарка не потребує того, щоб її заправляли, а працює від електричної мережі (що дуже зручно). Крім того, електричні газонокосарки дуже маневрені та потребують мінімум зусилля.

У той самий час, існують деякі недоліки. Мова йде про те, що під час роботи з електричною газонокосаркою ви будете прив'язані до одного незначного місця чи зовсім невеликої відстані, де є розетка або, куди дістає подовжувач мережі.

Багато хто запитує, як вибрати електричну газонокосарку Yato. При виборі газонокосарки (електричної) необхідно зауважити наступні параметри:

  • Тип переміщення. Найчастіше газонокосарки бувають самохідні або несамохідні.

  • Привід. З газонокосарками така ж історія, як і з автомобілями, вони бувають: передньопривідні, повнопривідні або ж задньопривідні. В залежності від умов роботи та особливостей ділянки, необхідно обирати для себе модель.

  • Потужність двигуна. Від рівня потужності газонокосарок залежить їх витривалість і продуктивність роботи. Тому, вибираючи газонокосарки, купуйте апарати з потужним двигуном, які пропонує польський виробник Yato.

  • Висота скошування трави. До цього критерію необхідно підходити індивідуально, залежно від того, якої висоти трава на вашому подвір'ї росте та, яку доведеться зазвичай косити.

  • Ширина скошування трави. Ця характеристика впливає на швидкість скошування, відповідно, чим ширшим буде захоплення, тим швидше ваша газонокосарка справиться з ділянкою.

  • Наявність травозбірника, розмір і матеріал, з якого він виготовлений. Травобірники можуть бути зроблені як з м'яких матеріалів, так і бути твердими (до прикладу, з пластику). Щодо розміру травозбірника, то його потрібно вибирати, виходячи із власних потреб і запланованому обсягу робіт. 

  • Корпус газонокосарки. 

  • Бренд. Це один з ключових параметрів, від якого буде залежати довговічність газонокосарки і якість роботи, і перед тим, як вибрати електричну газонокосарку, детально ознайомтеся з репутацією виробника і прочитайте при можливості відгуки покупців.

Також варто не забувати про площу й особливості газону, оскільки це впливає на навантаження і продуктивність газонокосарки. Тут же часто покупці задають питання, яку газонокосарку вибрати для нерівної ділянки або для гірської місцевості. Часто трапляється, що на території двору є підвищення або навіть невисокі гори. Можете не сумніватися, потужна газонокосарка Yato прекрасно впорається навіть з такими завданнями.

Вище перераховані ключові особливості, про які всім потрібно знати, перш ніж купити електричну газонокосарку. Яку саме зі всіх моделей вибрати, вирішувати вам індивідуально, виходячи із особливостей газону та, обов'язково, досвіду роботи з подібними видами інструменту.

Газонокосилка косит газон.

Як вибрати газонокосарку для дачі

Ні для кого не таємниця, що газонокосарки найчастіше купують для використання на дачі. І як вибрати газонокосарку для дачі, питання номер один на всіх спеціалізованих форумах. Купуючи газонокосарку Yato для дачі, необхідно знати відповідь на кілька простих запитань:

  • Рельєф території.

  • Склад трави, яку доведеться косити.

  • Загальна площа ділянки.

Але все ж, як показує досвід, для дачних ділянок занадто потужної та великої газонокосарки не потрібно. Крім того, що стосується типу живлення, то всі знають, що на дачі часто можуть бути проблеми з електричною енергією або її відсутність. Саме тому ідеальним вибором для власників дач буде газонокосарка з акумуляторним типом живлення (серед них є також не менш потужні моделі).

У тому випадку, якщо у вас велика територія чи кілька ділянок, можна купувати потужну газонокосарку, яку ви зможете використовувати в будь-яких умовах. Наприклад, варто придивитися до акумуляторної газонокосарки Yato (модель YT-85220).

Газонокосарка даної моделі з подвоєною потужністю системних батарей на 36 Вольтів. Вона забезпечить вам тихий і одночасно комфортний догляд за газоном. Ширина різу становить 340 міліметрів.

Для газонокосарок також не менш важливим параметром вважається ємність кошика, в цьому випадку він зможе помістити 35 літрів скошеної трави. Необхідно відзначити присутність тут захисту від перегріву акумуляторних осередків.

У комплекті надаються два Li-Ion акумулятора на 18 Вольтів 2 Ач і швидкий зарядний пристрій, який здатний зарядити повністю батарею всього за одну годину для акумулятора. Якщо регулярно слідкувати за тим, щоб акумулятор заряджався, то можна декілька годин працювати безперервно.

Відео про те, як вибрати газонокосарку:

Як вибрати хорошу газонокосарку Yato

Як вже було вище сказано, існують різні види газонокосарок. По-перше, і найголовніше необхідно знати, що усі газонокосарки розділяють за типом живлення на кілька видів.

Тип живлення

Особливість

Переваги

Електричні газонокосарки

Необхідне підключення до електричної мережі

  • Низький рівень шуму
  • Невелика вага
  • Екологічність

Акумуляторні газонокосарки

Працює від зарядженої акумуляторної батареї

  • Не прив'язують до розетки
  • Легкі
  • Низький рівень шуму

Бензинові газонокосарки

Для роботи потрібно заправляти бензин

  • Дуже потужні
  • Підійдуть для інтенсивного використання
  • Мають викиди газу, тому вважаються не надто екологічними

Провідні/механічні газонокосарки

Потрібно управляти вручну

  • Коштують недорого
  • Малошумні

Автоматичні або робот-косарка

Працюють від зарядженого акумулятора

  • Автоматизовані процеси
  • Екологічні

Всі вони по-своєму гарні, але яку газонокосарку вибрати завдання не з легких.

До прикладу, для частого й інтенсивного використання рекомендується купувати бензинові газонокосарки Yato, оскільки вони найбільш витривалі та потужні. Вам не доведеться чекати, коли зарядиться акумулятор або шукати поблизу розетки.

Своєю чергою, для нечастого використання можна обійтися механічними газонокосарками, які коштують недорого та видають найменше звуків. Але перед тим, як вибрати газонокосарку недорогу, з'ясуйте, чи зможе вона витримати всі поставлені на неї навантаження і очікування. Адже механічна газонокосарка потребує неабиякої фізичної сили. Водночас варто запитувати у консультантів перед покупкою вагу техніки.

Газонокосилка.

Як вибрати бензинову газонокосарку

В процесі вибору газонокосарки важливо ще знати її виробника. Для всіх інструментів і техніки це дуже важливо. Вибрати кращу електричну чи бензинову газонокосарку в Україні можна на сайті інтернет-магазину Yato24. 

Тут представлений великий вибір, як бензинових, так і акумуляторних та механічних газонокосарок.

Зокрема, у розділі "Садові інструменти", вибравши газонокосарки, є можливість ознайомитися з усіма їх технічними параметрами (наприклад, можна легко самостійно вибрати розмір газонокосарки, потужність, тип живлення тощо). А також зручно відразу перейти до покупки.

Переваги покупки газонокосарок на сайті інтернет-магазину Yato24:

  • гарантія якості від виробника.

  • завжди широкий асортимент товарів.

  • доступні ціни.

  • професійна консультація і допомога при виборі.

  • швидка доставка в будь-який куточок України.

Якщо йде мова про бензинові газонокосарки Yato, то це, мабуть, одні з найпотужніших обладнань для стрижки газонів. За допомогою бензинових газонокосарок можна легко покосити газон будь-якої ширини, зрізати траву, при чому густу і високу.

Великим плюсом таких моделей можна називати також те, що вони можуть працювати тривалий час без перерви. У той самий час, такі газонокосарки набагато більші по габаритах за інші і створюють багато шуму. Тому, якщо у вас поблизу сусіди, які люблять тишу, вам не зовсім підійде такий варіант покупки.

Газонокосилка от Yato.

Газонокосарка Yato: поради по догляду

Всі, мабуть, знають, що для продуктивної роботи і довговічності будь-якого інструменту або ж техніки, необхідно дотримуватися правил експлуатації, який радить виробник. Крім того, для всіх інструментів потрібен правильний догляд. Газонокосарки також не виключення.

Головні поради по експлуатації газонокосарок Yato:

  • Після того, як ви закінчите роботу, газонокосарку потрібно обов'язково очистити від трави і грунту (якщо так сталося). Після того ретельно висушити перед зберіганням.

  • Рекомендується регулярно стежити за станом ножів, в тому числі заточувати їх і навіть міняти при необхідності.

  • Щоразу перед початком роботи необхідно оглядати технічний стан, включаючи повітряні фільтри (це стосується бензинових газонокосарок), свічки та інші елементи. Окремої уваги потребує кабель живлення в електричних газонокосарках. Якщо кабель хоч трохи має пошкодження, то косарку ні в якому разі не можна експлуатувати. Це не зовсім безпечно, в першу чергу, для вас.

Що стосується зберігання, то варто зберігати всі газонокосарки в теплому і виключно сухому приміщенні. Якщо на вашій дачі немає належних умов, перевезіть техніку додому чи в інше безпечне місце.

І пам'ятайте, яку газонокосарку Yato ви б не купили, дотримуйтеся і правил власної безпеки під час роботи. Суворо забороняється косити мокру траву електричною газонокосаркою, оскільки є ризик замикання. Крім того, обов'язково слід вибирати взуття з гумовою підошвою.

Газонокосилка Yato.