Багато майстрів часто задаються питанням, яку ланцюгову пилу краще вибрати: акумуляторну, бензинову або електричну. Насправді, все залежить від того, де і для чого ви будете її використовувати.

Наприклад, найбільш практичними зараз вважають акумуляторні пилки.

Тому зараз ми розповімо, як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу.

В цій статті:

Пили ланцюгові акумуляторні: де купити

По-перше, перш ніж купити для себе гарну пилу, яка прослужить довго, виконуючи всі завдання, потрібно добре розібратися, які параметри будуть впливати на її витривалість.

Отже, почнемо з того, що головною рекомендацією всіх майстрів є в першу чергу вибір перевіреного і хорошого виробника.

Так, це дуже важливо. Перед тим як вибрати акумуляторну ланцюгову пилу і зробити покупку, переконайтеся в тому, що бренд має хороші відгуки, або пригадаєте що самі що-небудь вже купували там.

Ідеальним прикладом виробника, який вже багато років задовольняє безліч професійних майстрів - компанія Yato.

Yato - це польський бренд, який має свого представника в Україні. Дистриб'ютор Yato24 надає великий асортимент товарів, професійну допомогу консультантів і швидку доставку.

Якщо ви ще сумніваєтеся, яку ланцюгову пилу вибрати, то тут ви точно знайдете для себе що-небудь хороше.

Аккумуляторная цепная пила во время рубки дров.

Ланцюгові пили: як вибрати

Для того, щоб не помилитися з вибором, потрібно ознайомиться з усіма видами ланцюгових пил на ринку. І вже потім вибрати для себе саму підходящу.

Наприклад, за розмірами і сфері застосування все акумуляторні ланцюгові пили діляться на такі категорії:

  • Ручна. Найбільш розповсюджень і простий в користуванні тип пил. Вони також підійдуть до будь-яких видів робіт, оскільки вважаються універсальним. У більшості випадків такі пили продаються в комплекті вже з двома акумуляторами;
  • Міні-пила. За назвою можна зрозуміти, що дані пили характеризуються своїм невеликим розміром і легкою вагою. Тому, купивши таку пилу, ви зможете легко її транспортувати і зберігати навіть в маленькій квартирі.

Аккумуляторная цепная пила YATO.

Пили ланцюгові акумуляторні: переваги

У наш час багато хто, купуючи техніку або інструменти, хочуть бути мобільними при цьому. Це також стосується акумуляторних пил. Акумуляторні пили багато хто називає технікою майбутнього.

Якщо проаналізувати всю картину, то дійсно вони прості і зручні, практично безшумні і екологічно чисті. Але в порівнянні з іншими, наприклад, електричними, акумуляторні пилки автономні в роботі.

Зараз ми розберемося, яку ланцюгову пилу краще вибрати, щоб вона ідеально підійшла вашій способу роботи.

Відео про те, як вибрати ланцюгову пилу:

Серед переваг акумуляторних пил слід виділити:

  • Мобільність. Акумуляторні пилки не прив'язують вас до місця, де є розетка, або куди дістає подовжувач. Також вони займають не так багато місця в квартирі.
  • Екологічність. Оскільки акумуляторні пилки працюють від зарядженої батареї, то вони не викидають продукти горіння в повітря, як бензинові.
  • Малошумність. Виробники останнім часом почали працювати над головною проблемою всіх пилок - зайвий шум. Саме тому ланцюгові акумуляторні пили вже можуть похвалитися своєю практично безшумною роботою в порівнянні з іншими пилами.  

Без сумнівів буде для вас найкраща акумуляторна ланцюгова пила та, яка підійде вам за розміром і яку буде зручно тримати в руці під час роботи.

Цепная пила STIHL.

Акумуляторні ланцюгові пили: види

Щоб зрозуміти, як вибрати ланцюгову пилу, яка вам підійде, варто знати, що все пили робитися за способом використання на професійні та побутові. Ви запитаєте, чому так. Все просто, оскільки не всі пили витримують тривалі навантаження, і, навпаки, не варто переплачувати зайві гроші за пилку, яку вам буде потрібно тільки для нечастих легких робіт на дачі. 

Крім того, що на ринку представлені різні види і типи пил, необхідно ще розбиратися у всіх технічних параметрах інструменту. Зараз ми розповімо про найважливіші з тих, на які в першу чергу варто звертати увагу. 

Технічні параметри вибору пил:

  • потужність батареї. Чим могутніша батарея, тим продуктивніша буде робота.
  • ємність батарей. Від цієї величини залежить те, скільки часу ви зможете пропрацювати на одній батареї без підзарядки.
  • довжина шини. Це найголовніша величина, яка вимірює пилу. Є короткі і довгі шини, і всі вони призначені для різних типів робіт і складності завдань. У середньо пила має шину довгою 30-45 сантиметрів.
  • ціна. У всіх покупках дуже важливо, щоб ціна відповідала якості. Якщо товар хороший і прослужить вам довго, то не шкода віддати багато грошей. У нашому випадки ланцюгові пили з акумуляторним типом харчування потрібно купувати тільки у перевірених виробників.
  • обслуговування та гарантія якості. Все це залежить від того, що обіцяє виробник, чи є гарантійний талон і багато інших нюансів.

Цепная пила Yato в процессе резки дров.