Акумуляторний обприскувач здатний значно спростити роботи з розпилення фунгіцидів, рідких мінеральних підживлень та отрутохімікатів з метою захисту рослин. Цей пристрій компактний, автономний, не вимагає підкачування, а при необхідності може бути використаний для поливу. Однак перед тим як обрати акумуляторний обприскувач у нашому інтернет-магазині Yato, варто заздалегідь ознайомитися з його технічними характеристиками, об'єктивно оцінити переваги та недоліки в порівнянні з іншим обладнанням. 

В цій статті:

Конструктивні особливості

В асортименті нашого магазину Yato представлені акумуляторні обприскувачі, а також моделі з бензиновим двигуном та на сонячних батареях. При всій різноманітності моделей їх конструкції досить схожі і включають такі елементи:

  • резервуар для рідини, що розпилюється;
  • силовий агрегат – двигун;
  • телескопічний шланг або трубка, на кінці яких кріпляться сопла;
  • гнучкий шланг із закріпленим на ньому запірним краном.

У комплекті також йдуть додаткові пристрої у вигляді запобіжних клапанів, фільтрів і ранців для зручності перенесення та експлуатації обладнання.

Акумуляторні обприскувачі працюють автономно, без прив'язки до стаціонарних баків за допомогою шлангів.

Технічні характеристики

Вирішуючи, який обприскувач акумуляторний вибрати, слід звернути увагу на його технічні характеристики:

  1. Потужність двигуна. У нашому магазині Yato представлені моделі з потужністю від 0,3 до 0,8 кВт.

  2. Тривалість роботи. Вбудований акумулятор здатний забезпечити від двох до шести годин обприскування без додаткової підзарядки.

  3. Дальність розпорошення. Дальність приладів для побутового використання варіює від 5 до 8 метрів. Збільшити дану відстань на 1-1,5 метра можна за допомогою телескопічного шлангу.

  4. Матеріал. Для періодичної обробки невеликих ділянок підійде акумуляторний обприскувач, обладнаний баком, шлангом та форсунками із пластику. При частому застосуванні обладнання варто задуматися про підбір моделі з металевою трубкою і ударостійкішим баком. При цьому слід розуміти, що ціна на подібні конструкції вища.

  5. Об'єм бака. Ранцеві моделі обприскувачів обладнані резервуарами, які розраховані на 12-20 літрів. 

  6. Спосіб переміщення. Невелика вага акумуляторних обприскувачів робить недоцільним використання колісного шасі. Тому моделі поміщені в ранець або забезпечені ручкою для перенесення.

  7. Маса обладнання. З порожнім баком вага обприскувача не перевищує 3-6 кг.

  8. Тип акумулятора. Більшість моделей акумуляторних обприскувачів побутового призначення обладнано кислотно-свинцевими акумуляторами. При регулярному використанні обладнання їх заміну слід проводити один раз на 4-5 років. Дорогі моделі приладів мають літій-іонні акумулятори. Їх переваги – невелика маса, довговічність та можливість роботи в умовах негативних температур. 

Також варто звернути увагу на додаткові пристрої. Більшість виробників включають світлодіодні індикатори для контролю заряду батареї, захисні маски і зарядні пристрої.

Опрыскиватель.

Додаткові зручності

Деякі моделі мають ряд додаткових функцій, які створюють зручність роботи. Їх варто враховувати перед тим, як обрати акумуляторний обприскувач

До таких опцій належать:

  • регулятор тиску повітря – допоможе налаштувати потужність струменя рідини при обробці рослин з ніжним листям;
  • вольтметр – дозволяє відстежувати рівень заряду акумулятора;
  • фіксатор – забезпечує безперебійне розпилення розчину для обробки рослин;
  • м'які підкладки на ременях - запобігають натирання шкіри на плечах;
  • прокладка на баку – унеможливлює контакт холодної ємності зі спиною.

При покупці не зайвим буде переконатися в надійності кріплень, які забезпечують фіксацію ременів до обприскувача.

Обприскувач акумуляторний: який вибрати

Широкий асортимент якісного обладнання у нашому інтернет-магазині Yato дозволяє підібрати техніку, що відповідає певним параметрам. Рекомендуємо прислухатися до порад, як правильно вибрати обприскувач з акумулятором, від наших експертів.

Опрыскиватель.

Якої фірми вибрати акумуляторний обприскувач

До товарів бюджетного сегменту належить обладнання китайських, українських та білоруських виробників. Продукція польського бренду Yato представлена більш дорогими моделями, що відрізняються високою якістю, надійністю та наявністю додаткових функцій. Ціна на обприскувачі зростає в міру розширення функціоналу та збільшення потужності.

Наявність додаткових функцій

Власникам присадибних ділянок, невеликих садів чи виноградників немає сенсу переплачувати за багатофункціональність обладнання для обприскування. Про це слід замислюватись фермерам, яким необхідно обробляти площі посівів у кілька гектарів.

Витрати на експлуатацію

Акумуляторні обприскувачі належать до категорії досить надійного обладнання, яке не потребує регулярного технічного обслуговування та проведення профілактичних робіт. У постійні експлуатаційні витрати слід включати вартість електроенергії, що йде на підзарядку акумулятора.

Вага обладнання

При виборі обприскувача акумулятора власнику необхідно враховувати свої фізичні дані. Жінкам та людям похилого віку варто звернути увагу на моделі, вага яких становить не більше 15 кг із заправленим резервуаром для рідини.

Цільове призначення

Залежно від розміру оброблюваної ділянки та концентрації рослин на одиницю площі необхідно вибрати обприскувач з оптимальним співвідношенням вартості та конструкційних особливостей:

  • Ручні. Конструкції мають компактні розміри, невелику вагу та радіус розпилення рідини. Вони прості та комфортні у використанні. У більшості випадків їх носять у руках, але за рахунок наявності в комплектації ременів можна носити на плечі. 

  • Ранкові. Дещо габаритніше і важче ручних аналогів. Вони мають більш потужні акумулятори, що дозволяють збільшити час роботи. Як видно з назви, ці обприскувачі носять за спиною, тому руки завжди залишаються вільними. Це дає додаткову зручність. У комплекті до таких моделей зазвичай йде штанга (у тому числі телескопічна) та насадки.

  • Колісні. Обладнані коліщатками, що дозволяють оператору уникнути підняття та носіння ваги. Обмеження на використання цих обприскувачів може становити ширину міжряддя, що потрібно заздалегідь передбачити та провести виміри.

Перелічені параметри та фактори дають змогу зробити обдуманий вибір акумуляторного обприскувача. При виникненні додаткових питань можна звернутися до фахівців нашого інтернет-магазину Yato та отримати безкоштовну консультацію щодо підбору, експлуатації чи обслуговування запропонованого нами обладнання.