Якщо вам потрібно впоратися в одну секунду з металевим прутом, електричним дротом або іншими подібними речами, вам просто не обійтися без хорошого болторіза фірми Yato. У цій статті ви дізнаєтеся, як вибрати болторіз і, як ним правильно користуватися.

В цій статті:

Болторіз: що це і де використовують?

Основною робочою частиною болторіза вважаються два леза, які при з'єднанні під високим тиском перерізають потрібні дроти. При тому, що одне з лез більш гостре, а інше трохи менше. 

Для початку, давайте розберемося, які види болторізів існують на ринку. Після цього, вам значно легше буде зробити свій вибір на користь одного з них.

Вид болторізу

Особливість

механічні

  • мобільність,
  • незалежність від електричної енергії, так як працюють за допомогою фізичної сили,
  • доступна ціна,
  • невелика вага,
  • використання незалежно від умов (вода і інші), 
  • бувають двох видів: прямі і кутові.

гідравлічні 

  • оснащені гідроциліндром,
  • висока потужність,
  • велика продуктивність.

Що стосується механічних болторізів Yato, то вони, в порівнянні з гідравлічними, вважаються більш доступними за ціною. Крім того, їх частіше використовують у побуті. Механічні болторізи фірми Yato купують власники дач і заміських будинків, а також господарі, які люблять щось лагодити у вільний час. У більшості випадків механічні болторези підійдуть для нескладних завдань і невеликого обсягу роботи. 

Механічні болторізи ще називають ручними, оскільки вони за зовнішнім виглядом нагадують звичайні кусачки для дроту. Але за розміром вони значно більше за кусачки. 

Наприклад, якщо ви шукаєте саме ручний болторіз, то ідеальним варіантом для покупки стане болторіз Yato, моделі YT-1843 і YT-1849.

Такі болторези рекомендується для різання сталевих прутків і арматурних робіт.

Якщо розглядати інший тип болторізів - гідравлічні, то тут все набагато складніше. Цей інструмент часто називають ще гідроножицями. За своєю специфікою гідравлічний болторіз Yato (ручна модель) має одну закріплену рукоятку, а друга виконує роль так званого важеля. Перевагою таких болторізів і є те, що майстер в цей час докладає мінімум зусиль. 

Як ви вже змогли зрозуміти, що болторізи Yato бувають великі і маленькі, ручні і гідравлічні. Хочете купити болторіз, але для чого і який краще використовувати не знаєте. Все дуже просто, і ознайомившись з інформацією до кінця, ви зрозумієте, який болторіз вам потрібен. 

Болторізи фірми Yato відрізняються своєю універсальністю і можуть застосовуватися в будь-якій сфері, де необхідно максимально швидко і якісно перекусити металевий матеріал. Наприклад, Болторізи можуть використовувати для різання цвяхів, арматури, болтів та інших металевих предметів.

Болторізи Yato просто незамінні на будівельних майданчиках і на СТО. Також без них не можна обійтися при демонтажі техніки і навіть в побуті, особливо, якщо ви маєте дачу.

Болторез YATO.

Болторіз: як користуватися?

Принцип роботи всіх болторізів практично однаковий. Відрізняються між собою інструменти деякими технічними характеристиками і можливістю перекусити дріт тієї чи іншої товщини.  

Незважаючи на те, що болторіз Yato на перший погляд дуже простий у використанні, існують свої нюанси в роботі. Знаючи їх, процес роботи стає набагато легше. 

Наприклад, щоб відрізати потрібний матеріал, необхідно розкрити ножі, розвівши рукоятки в сторони. Після цього зафіксувати болторіз Yato в потрібному положенні і під правильним (прямим) кутом. Буває його особливо важко утримати, якщо ви працюєте з важкими інструментами. Після того необхідно, прикладом зусилля, звести рукоятки і вийде очікуваний результат.

Клієнти часто запитують: які роботи можна використовувати за допомогою болторіза? Потрібно звернути увагу, що за допомогою болторіза Yato можна перерізати навіть багатожильні дроти (звичайно, якщо вони не знаходяться під напругою).

Болторез

Болторізи: як вибрати і де купити?

Щоб вибрати інструмент, на яких вам буде зручно працювати, рекомендуємо звернути увагу на важливі технічні параметри і особливості. У нашому це випадки болторіз Yato.

Головні критерії вибору болторіза Yato:

  1. Товщина матеріалу, з яким доведеться працювати. Вибирати болторіз необхідно, виходячи з того, з яким матеріалом доведеться працювати і, які завдання будуть на нього поставлені. Якщо ви збираєтеся працювати тільки з прутами (до 10 мм), то немає необхідності купувати дорогий гідравлічний болторіз. Можна обійтися ручним болторізом Yato. 

  2. Якщо болторіз Yato вам потрібен для професійних робіт, рекомендується купувати інструмент з гідропідсилювачем. До того ж, ви зможете його використовувати навіть там, де немає доступу до джерел електроенергії.  

  3. Не менш важливим вважається матеріал, з якого зроблений корпус болторіза і леза. Перед покупкою обов'язково переконайтеся в якості лез і міцності корпусу вашого майбутнього інструменту.

  4. Рекомендується купувати інструмент, який можна розібрати на частини. Це буде зручно в тому випадку, якщо щось зламається. Завжди можна буде замінити будь-який потрібний елемент. 

Якщо ви хочете придбати дійсно якісний інструмент, то звернулися за правильною адресою. Саме на сайті інтернет-магазину Yato 24 ви знайдете для себе найкращий інструмент, який прослужить довго. 

Переваги покупки болторізу на сайті інтернет-магазину Yato 24: 

  • Гарантія якості від виробника. Yato 24 - представник польського бренду Yato в Україні. Всі інструменти виготовляються в Польщі, що свідчить про надійність та довговічність всіх товарів. З кожним інструментом ви отримаєте гарантійний талон. 

  • Великий асортимент. У нашому магазині величезний вибір інструментів, включаючи спеціалізовану техніку для електриків, садівником і автомайстерень. 

  • Професійна консультація менеджерів в будь-який зручний час. Якщо ви не знаєте, як вибрати болторіз Yato, наші співробітники з задоволенням допоможуть вам в цьому. 

  • Можливість порівняти інструменти.

  • Індивідуальний підхід до кожного клієнта.

  • Зручний сайт і швидка доставка в будь-який куточок України.

  • Доступні ціни. 

  • Часто діють знижки.

Режущий болторез.

Болторізи Yato: правила безпеки при роботі

Кожна робота вимагає до себе особливої пильності та уваги. Для того щоб забезпечити себе від непередбачених обставин або поломки інструменту, рекомендуємо, в першу чергу, дотримуватися правил безпеки під час роботи і експлуатації інструменту:

  • Перед використанням будь-якого інструменту (це стосується не тільки болторізу Yato) уважно прочитайте інструкцію і правила експлуатації, які рекомендує виробник. 

  • Перед початком роботи перевірте, чи всі деталі на місці і загальний стан інструменту, який збираєтеся використовувати. Переконайтеся в цілості лез. 

  • Болторіз повинен бути відрегульований до початку роботи.

  • Підготуйте для себе спецодяг і захисні елементи: рукавички, окуляри, взуття та інші елементи.

  • Дозволяється різати тільки матеріал, який підходить за твердістю і розміром. Те, що не можна перекусити болторізом Yato, краще не чіпати або скористатися іншими інструментами.

  • Після закінчення процедури болторіз Yato необхідно ретельно почистити.

  • Зберігати інструмент бажано тільки в сухому місці, недоступному для дітей. 

  • Бережіться підробок. У наш час нерідко на ринку можна зустріти копії відомих товарів. Щоб уникнути підробки, купуйте інструменти тільки у перевірених магазинах. 

Тепер ви вже знаєте, як вибрати болторіз. На нашому сайті ви точно знайдете для себе хороший болторіз, вибір за вами.