На будівництві під час роботи з різними матеріалами необхідний універсальний інструмент, який безпечно та оперативно відрізає зайві деталі. Вибір дискової пилки для дому або, як її називають у народі, циркулярки, значно спростить перебіг будівництва та ремонту. Оптимальним варіантом для невеликого обсягу робіт стане пила дискова ручна, вибір якої за певними критеріями не складе труднощів навіть для майстра-початківця.

Розберемо, як правильно вибрати дискову пилку по дереву, які пропонуються моделі та в чому їх основні відмінності. Компанія YATO пропонує якісну, недорогу техніку у широкому асортименті. У каталозі можна побачити різні види дискових пилок по дереву, які підійдуть для тих чи інших цілей.

Основні види дискових пилок по дереву

Високопродуктивний інструмент призначений для розпилювання різних порід дерева, фанерних листів, ДСП. Є зразки великої потужності для роботи з металами та бетоном. Перевагою циркулярки є рівний спил, тому для фігурного зрізу вибір дискової пилки не є оптимальним. Це незамінний інструмент, якщо необхідно зробити дерев'яний каркас або застелити паркетною підлогу, виставити опалубку або поставити паркан.

За призначенням

Весь асортимент дискових пилок умовно можна представити в таких категоріях:

  • Побутові. Призначені для домашнього використання, дрібних будівельних робіт.

  • Промислові. Розраховані на великі обсяги розпилу, роботи з міцними матеріалами.

Основні відмінності полягають у фізичних параметрах інструменту, його потужності, глибині пропилу. Яку дискову пилку вибрати залежить від виду майбутніх робіт, обсягу, від матеріалу. Бренд YATO пропонує широкий вибір інструментів за доступною ціною та високою якістю.

Дисковая пила.

За типом приводу

За способом харчування розрізняють такі конструкції:

  • Акумуляторні. Автономна робота залежить від ємності акумулятора і може становити від 1 до 3-5 годин інтенсивного навантаження.

  • Мережеві. Для домашнього використання інструмент підключають до звичайної розетки зі змінним струмом. Для об'ємних робіт при використанні інструментів високої потужності використовують трифазні мережі з напругою 380 вольт.

Вибір ручної дискової пилки по дереву на акумуляторах значно розширює сфери застосування інструменту, дозволяє виконати спил більш якісно з урахуванням будівельних особливостей.

За типом конструкції

Зручність використання, швидкість розпилу, об'єми деревини, що обробляється, обумовлюють специфіку конструкції, яка буває:

  • Стаціонарна. Інструмент кріпиться до стійкої платформи. Матеріал для розпилювання подається вручну під потрібним кутом або за допомогою верстата.

  • Ручне. Відрізняється невеликою масою, що дозволяє легко переносити пилку, працювати у висячому положенні без зайвих зусиль. Зручно та практично, якщо є необхідність відрізати частину конструкції на місці.

Вибір дискової пилки за типом конструкції роблять виходячи з практичних потреб та рекомендацій виробника. Техніка фірми YATO відрізняється високопродуктивністю, тривалим терміном служби, широким спектром застосування.

Дисковая пила.

Характеристики дискових пилок по дереву

На вибір ручної дискової пилки впливає кілька факторів. Це фізичні параметри, ергономічність, практичність та зручність при використанні.

Характеристики

Побутові дискові пилки

Промислові моделі

Потужність, Вт

800-2100

1000-2200

Вага, кг

2,5-8,0

3,0-14,0

Діаметр диска, мм

140-235

160-355

Глибина пропила, мм

40-80

55-130


Потужність

Показник має пряме співвідношення з розмірами приладу та діаметром диска. Побутові дискові пилки мають потужність близько 800 Вт. Для розпилу деревини великого діаметра будуть потрібні потужніші інструменти з параметрами 1 кВт і вище. Як грамотно вибрати дискову пилку по дереву, підкажуть менеджери нашого інтернет-магазину YATO24.

Швидкість обертання диска

Чим вища кількість обертів диска за хвилину, тим швидше працює інструмент і робить більш рівний зріз. Але для цього потрібна висока потужність. Для професійних інструментів показник становить близько 5500 обертів на хвилину.

Типи пиляльних дисків

Основним елементом циркулярки є розпилювальний диск із зубами, який, на відміну від ланцюга або стрічки, робить спил рівної форми, може працювати з міцними матеріалами. Якщо потрібно вибрати дискову пилку, спочатку необхідно з'ясувати, для яких завдань вона буде використовуватися. Від цього залежить вибір потрібних параметрів.

Диски виготовляються різних розмірів, матеріалів, висоти та нахилу зубів. Призначені для сухого чи мокрого розпилу.

Максимальна глибина пропилу

Перше, на що необхідно звертати увагу при виборі дискової пилки – глибина прорізу та діаметр диска. Чим більший розмір диска, тим глибше врізатиметься інструмент у матеріал. Від цього показника залежить клас інструменту: для домашнього використання, промисловий чи напівпрофесійний. Наприклад, диск діаметром 130-160 мм робить пропил до 45 мм, а 200-міліметровий дає глибину до 60 мм. Мінімальний пропил підійде для листів фанери, ДСП. 

Максимальна глибина зрізу становить близько 100–140 мм. Такий агрегат відноситься до професійних інструментів і може працювати навіть із металами.

Регулювання похилого різу

Більшість моделей циркулярок дозволяють робити спилки не лише під прямим кутом, а й самостійно вибирати кут. Найпоширенішими параметрами є 90 та 45 градусів. Пилки з розширеним функціоналом мають велику кількість параметрів.

Ергономіка рукоятки

Якість та матеріал виготовлення ручки є важливим фактором, що визначає режим безпеки. Більшість моделей випускають із зручною ергономічною прогумованою рукояткою, що запобігає зісковзуванню.

Пила Yato.

Як правильно вибрати дискову пилку по дереву

Перш ніж купувати товар, що підходить за призначенням, необхідно розглянути кілька варіантів та визначитися з потрібними параметрами. Це допоможе з'ясувати, як вибрати дискову пилку по дереву, щоб вона працювала злагоджено і без збоїв, була зручною та багатофункціональною. Крім основних показників потужності, діаметра диска та глибини зрізу, потрібно ознайомитися з додатковими функціями інструменту, які свідчать про його високу практичність, безпеку та якість.

Можливість регулювання швидкості

Призначена для роботи з матеріалами різної густини. Зазвичай регулювання швидкості здійснюється за допомогою перемикача на корпусі пилки. Можливо кілька встановлених швидкостей або плавне регулювання швидкості в широкому діапазоні.

Функція плавного запуску

Впливає на загальну роботу приладу без різких стрибків напруги та ривків, запобігає зупинці двигуна, забезпечує рівномірне обертання диска.

Система захисту від перевантажень

Функція дозволяє значно продовжити термін служби дискової пилки.

Автоматичне гальмо для безпеки

У разі виникнення неполадок або неправильної роботи циркулярки спрацьовує автоматичне гальмо, забезпечуючи безпеку працівника.

Збір тирси

Дрібна стружка завдає чимало неприємностей. Для її збору винайдено різні конструкції з пилососами, витяжними штуцерами, спеціальними системами збору.

Лазерний маркер

Необхідний для точного занурення диска. Лазер показує напрямок та служить орієнтиром.

Також дискові пили по дереву розрізняються за розмірами. Для ручного використання необхідно підбирати компактні та багатофункціональні прилади. Для роботи із щільними матеріалами більше підійдуть потужні, стаціонарні варіанти. Чим вищі показники приладу, тим дорожче він коштуватиме. Бренд YATO пропонує сучасне обладнання за доступними цінами в широкому асортименті.

Дисковая пила metabo.

Вибір дискової пилки для дому – топ-5 моделей

Найкращі дискові пилки для дому та будівництва можна знайти на сайті Yato24.com.ua. У нас тільки якісні інструменти, які служать довго, повністю справляються з поставленим завданням, легкі в експлуатації. Звертаємо вашу увагу на найпопулярніші моделі.

Дискова пилка 185 мм 1500 Вт YATO YT-82152

Інструмент призначений для розпилювання та обробки країв деревини під потрібним кутом. Незамінний пристрій для будь-яких теслярських робіт. Швидкість обертання диска 4800 об/хв дозволяє робити рівні, точні пилки, працювати з міцними матеріалами. Підходить для обробки дерев'яних балок, ламінату, пластику, сталі, ПВХ, алюмінію. 

В комплект входить диск із різальними зубами для глибокого пропилу. Є можливість замовити додатковий набір запчастин.

Дискова пилка 235 мм 2800 Вт YATO YT-82154

Великий діаметр диска та висока потужність дозволяє працювати з міцними матеріалами, робити рівні зрізи незалежно від товщини. Для зменшення сміття та викиду тирси передбачена опція підключення пилососа. Польський виробник пропонує також змінний комплект дисків, який можна придбати на нашому сайті.

Пила дискова мережева 1500 Вт YATO YT-82151

Інструмент призначений для столярних та теслярських робіт. Для зручності передбачено металеву опору, яка обмежує глибину зрізу. Є можливість встановлення циркулярки у стаціонарному положенні. Товар відрізняється високою продуктивністю на швидкості до 5500 за хвилину оборотів і значною глибиною різу. 

Акумуляторна дискова пилка YATO YT-82810

Перевага моделі у можливості роботи в автономному режимі без мережних кабелів. Можна робити зрізи та розпили в будь-якому зручному місці та навіть по змонтованому елементу. Літій-іонний акумулятор швидко заряджається в межах 60 хвилин. Одного заряду вистачає на 2 години. 

Для покращення ергономічних якостей польський виробник оснастив інструмент гумовою рукояткою, яка не ковзає та дозволяє надійно фіксувати прилад у руці. Робота з пилкою відрізняється безпекою, спеціальна система пиловідведення створює комфортні умови праці.

Ручна дискова пилка по дереву 1300 Вт YATO YT082159

Інструмент виготовляється з якісних, міцних матеріалів, що робить роботу з ним безпечним, довговічним, не вимагає додаткових вкладень та зусиль. Вага виробу 6,5 кг дозволяє працювати в ручному режимі або встановлювати його у стаціонарне положення. Максимальна глибина прорізування складає 68 мм. Практична шкала з виставленими кутами робить роботу більш точною та розширює можливості застосування пилки.

Якщо виникли питання, як обрати ручну дискову пилку по дереву, рекомендуємо звертатися за консультацією до менеджерів сайту Yato24.com.ua. У нас тільки якісні товари за доступними цінами.