Фарбувальний пістолет або ж коротке його назва - фарбопульт це незамінний інструмент, як на будівництві, так і для спеціалізованих майстрів в автомайстерень. Часто фарбопульти купують для самостійної фарбування різних елементів в будинку і на дачі. Зараз ми розберемо, що таке фарбопульт, і який вибрати краще для тих чи інших робіт.

В цій статті:

Фарбопульт електричний: який вибрати

Для того щоб ви змогли підібрати для себе ідеальний інструмент і дізналися, який електричний фарбопульт вибрати, необхідно вивчити головні його особливості. В першу чергу, необхідно з'ясувати, які види фарбопультів взагалі існують. Після того буде легше зробити правильний вибір.

Отже, всі фарбопульти за способом харчування поділяють на:

  • Електричні.
  • Пневматичні.
  • Механічні.

Для початку розглянемо електричні фарбопульти і, чим же вони відрізняються від пневматичних. Напевно, перше і головне відміну електричних фарбопультів в тому, що вони не мають вбудованого компресора, а харчуються виключно від мережі. Електричні фарбопульти можна використовувати всюди, де є доступ до електричної розетки і електрики взагалі. Ви відразу ж запитаєте, як вибрати електричний фарбопульт.

Электрический краскопульт Yato.

Перш ніж купити електричний фарбопульт рекомендується звертати увагу на такі його особливості:

  • Обсяг бака. Ця функція вона з самих найважливіших не тільки для електричних фарбопультів, але і для всіх інших. Від цієї функції буде залежати загальна тривалість процесу роботи інструменту на одній заправці. Для домашніх робіт можна обійтися меншому фарбопультом з об'ємом бака до 1,5 літра. А для професійних робіт необхідно купувати фарбувальний пістолети з набагато більшим об'ємом бака.
  • Матеріал. Для кожного без винятку інструменту важливий матеріал, з якого він виготовляється. Для фарбопульта також це впливає на якість роботи і довговічність служби. Рекомендується звертати увагу і на те, з чого зроблені головні деталі фарбопульта (в ідеалі голка повинна бути металевою, а корпус може бути пластиковий).
  • Вібраційні. Для апарату, який розпилює фарбу, важливий рівень вібрації. Його можна легко перевірити під час покупки, просто включивши фарбопульт.
  • Розмір сопла. Параметри сопла не повинні перевищувати характер матеріалу, який необхідно розпорошити. Бажані розміри: для звичайних матеріалів від 0,5 до 1,3 міліметрів, для лаків і інших більш жорстких матеріалів - до 2,8 міліметрів. Купуючи фарбопульт електричний, який вибрати для конкретного виду робіт потрібно питати у консультантів магазину.
  • Продуктивність. Від цієї функції буде залежати час і якість роботи. Допустима оптимальна продуктивність фарбопультів: від 0,5 до 2 літрів в хвилину.
  • Варто відзначити, що електричним фарбопультом ви можете наносити на поверхні не тільки фарби, але і інші рідини, зокрема, лак і шпаклівку.

Пневматичний фарбопульт: який вибрати

Наступним видом фарбопультів є пневматичні фарбопульти. Насправді вони набагато легше за електричні, тому ваші руки не будуть так швидко втомлюватися під час роботи.

Подача фарби в пневматичному фарбопульта здійснюється під тиском звичайним будівельним компресором. Цей компресор підключається до інструменту за допомогою спеціального гнучкого шланга.

Необхідно також знати, що все пульверизатори в фарбопульті розрізняються за типом розпилення. І зараз ви дізнаєтеся, як правильно вибрати фарбопульт за типом розпилення фарби. Їх всього є чотири типи:

  • H.P - це стандартний тип розпилення, яким можна користуватися як самостійно в побуті, так і для професійних робіт. Він характеризується високим тиском і таким же потоком повітря.
  • L.V.M.P - це напівпрофесійний тип розпилення, який характеризується середнім тиском і малим потоком повітря.
  • H.V.L.P - це ще більш професійна технологія розпилення лакофарбових матеріалів, в якій використовується високий тиск і знижений потік повітря. Такий тип розпилення використовують найчастіше в місцях, де необхідно точно нанести фарбу.
  • L.V.L.P - найточніший і найталановитіший спосіб нанести фарбу. Тут використовується низька тиску і такий же слабкий потік повітря. Даний тип розпилення фарб відноситься виключно до професійних методів.

Краскопульт пневматический.

Як вибрати фарбопульт для фарбування автомобіля

Однією зі сфер діяльності, де не обійтися без хорошого фарбопульта - це автомайстерні, малярні станції і просто станції технічного обслуговування авто. І, як правильно вибрати фарбопульт для фарбування автомобіля, повинен знати кожен без винятку поважаючий себе майстер.

Існує лише кілька нюансів, перед тим як вибрати фарбопульт для фарбування авто:

  • Потужність. Чим могутніше фарбопульт, тим швидше і якісніше буде пофарбовано авто.
  • Витрата повітря.
  • Ємність бака з фарбою. Для майстерень рекомендується купувати фарбопульти з великою ємністю ресивера (100 літрів).
  • Матеріал. Рекомендується купувати фарбопульти з металевим бачком, який буде більш стійким до зовнішніх впливом.
  • Розмір сопла.

Також частенько трапляється, що люди в домашніх умовах самостійно можуть підфарбовувати різні деталі або подряпини в автомобілях. Для цього можна сміливо купувати напівпрофесійні інструменти. 

Як вибрати фарбопульт для домашнього використання

Багато хто запитує, як вибрати фарбопульт для фарбування будинку.

Вибираючи фарбопульт для домашнього використання рекомендується купувати електричний фарбопульт. Він буде набагато зручніше і простіше у використанні.

Крім цього вам буде значно легше розрахувати, скільки знадобитися фарби для того чи іншого предмета. Під час роботи фарбопультом необхідно враховувати, що відсотків 30 фарби і інших частинок розходяться в повітря або осідають на інші поверхні. Тому під час фарбувальних робіт необхідно закривати всі довколишні поверхні, які ви не плануєте фарбувати. Для цього потрібно їх накрити спеціальною плівкою, а також захистити свої органи дихання. Бажано працювати в добре провітрюваних приміщеннях або на свіжому повітрі і обов'язково користуватися респіраторами.

Покраска стен краскопультом.

Фарбопульт: який краще вибрати

Який би фарбопульт ви не вибрали, запорука успіху залежить від правильності нанесення матеріалу. Тому зараз вам розповімо, як же правильно наносити фарбу з яких етапів взагалі складається процес покриття фарбопультам.

Наприклад, в першу чергу необхідно підготувати фарбу. У фарбопульта зазвичай буває один або два знімних фільтра, обов'язково видаліть надлишки фарби, яка була там перед цим.

Ретельно розмішайте фарбу. Для того щоб якісно розбавити фарбу, необхідно скористатися спеціальними розчинниками. Тут головне, вибрати правильні пропорції.

Після цього можна переходити до наступного етапу - підготовка поверхні, яку потрібно фарбувати. Отже, поверхня перед фарбуванням повинна бути максимально чистою і повністю сухий. Це забезпечить якісне і рівномірне покриття.

Перш, ніж приступати до фарбування бажаної поверхні, багато рекомендують протестувати фарбу на непотрібному аркуші картону або щільного паперу.

Відстань від інструменту до поверхні має бути близько 15-30 сантиметрів. Відео про те, як вибрати фарбопульт:

Фарбопульт Yato: де купити

Якщо ви вже визначилися, який фарбувальний пістолет вибрати, то саме час зробити покупку. Купити хороший фарбувальний пістолет можна всього в кілька кліків в інтернет-магазині Yatо 24.

Yatо 24 - це дистриб'ютор інструментів польського бренду Yato в Україні.

Переваги покупки фарбопульта Yato:

  • Гарантія якості;
  • Великий асортимент;
  • Професійна консультація (купуючи тут фарбопульт, який саме вибрати, вам із задоволенням допоможуть)
  • Швидка доставка в будь-який куточок України.

І пам'ятайте, вибирайте тільки якісні інструменти у перевірених виробників.

Краскопульт Yato.