Без надійного водопостачання неможливо обійтися ні в побуті, ні у господарстві. Щоб забезпечити будинок та земельну ділянку водою, а також мати можливість перекачувати різні рідини, використовується поверхневий насос. З назви видно, що пристрій працює на поверхні, тобто не занурюється у робоче середовище. Існує велика кількість різновидів даних пристроїв. Тому важливо знати, який поверхневий насос вибрати, щоб отримати максимальний ефект від його роботи.

В цій статті:

Критерії вибору поверхневих насосів

Вибір пристрою залежить від завдань, які він повинен виконувати. Перед придбанням варто звернути увагу на такі параметри:

  • Продуктивність – обсяг води чи іншої рідини, яку пристрій може перекачати за одиницю часу.

  • Глибина підняття рідини – здатність пристрою викачувати воду на певній відстані від землі.

  • Натиск - висота, на яку механізм здатний підняти рідину.

Пристрій мають недалеко від водойми або резервуару з іншою рідиною. Як правило, використовують для неглибоких колодязів та свердловин.

Знаючи завдання та основні характеристики, можна легко зрозуміти, як вибрати поверхневий насос для свердловини. Багато ефективних моделей представлено в нашому інтернет-магазині Yato24.com.ua.

Типи насосів

Тип пристрою залежить від його конструкції та принципу дії. За цими параметрами насоси бувають:

  • відцентровими;

  • вихровими.

Відцентрові переносять рідину за рахунок лопаток, що знаходяться на робочому колесі. Такі пристрої дають високу продуктивність та хороший коефіцієнт корисної дії.

Вихрові насоси працюють за схожим принципом з відцентровими. Однак їх конструкція передбачає наявність заглиблень у стінках робочої камери. Дана особливість дозволяє надати рідині, що перекачується, максимальне прискорення.

Погружной насос.

Особливості та принцип роботи насоса

Основною особливістю поверхневого агрегату є спосіб його роботи. Тобто насос не занурюється в рідину, а встановлюється поряд із її джерелом. З'єднання з водою відбувається за допомогою труб або шлангу. Корпус насосів виконується зі спеціалізованої загартованої сталі з домішками.

Також до особливостей поверхневих агрегатів можна віднести високу продуктивність у поєднанні з невеликою потужністю. Наприклад, насос номіналом 600 Вт здатний перекачати більше 3000 літрів рідини за одну годину. Компанія Yato пропонує високопродуктивні пристрої за доступними цінами. Якщо ви не знаєте, який поверхневий насос вибрати для свердловини, зверніться до менеджера нашого магазину, який допоможе визначитися з моделлю агрегату.

Область застосування

Найчастіше поверхневі насоси використовують для:

  • підвищення тиску води в будинку;

  • забезпечення житла водою;

  • перекачування води з водойм або свердловин;

  • відкачування рідини після аварійних ситуацій чи стихійних лих;

  • підтримки справної роботи системи очищення та фільтрації води.

Завдяки своїй універсальності поверхневі насоси застосовуються як у побуті, так і на виробництві. Причому використовувати агрегати можна не тільки для води, але і для перекачування олій та інших в'язких рідин.

Погружной насос.

Топ-5 поверхневих насосів

До топових моделей у своєму сегменті можна віднести такі насоси:

  • YATO YT-85360 – спеціалізований агрегат для садового поливу. Використовується для перекачування чистої води. Конструкція моделі передбачає наявність реле тиску для запуску насоса за необхідності. 

  • YATO YT-85370 – призначений для забезпечення водою різних об'єктів, а також підвищення тиску в системі. Для зручності на корпусі знаходиться манометр, а сам насос виконаний з нержавіючої сталі INOX.

  • YATO YT-89000 – спеціальна модель для перекачування рідин за допомогою дриля. Компактні розміри дозволяють використовувати механізм у важкодоступних місцях.

  • YATO YT-85290 – насос для перекачування води та олії з автономним джерелом живлення. Ідеально підходить для використання в приміщеннях та поїздках. Особливістю моделі є можливість перекачування навіть густих олій.

  • YATO YT-85401 – спеціалізований дизельний насос із великою продуктивністю. Застосовується для ліквідації аварій та стихійних лих.

Щоб розуміти, як вибрати поверхневий насос, потрібно знати його характеристики та завдання для виконання. Для зручності наведемо основні параметри топових моделей у вигляді таблиці.

Модель насосу

Потужність, Вт

Продуктивність, л/год

Висота підйому, м

YATO YT-85360

600

3100

35

YATO YT-85370

1200

4000

50

YATO YT-89000

Залежить від підключеного дриля

24000

3

YATO YT-85290

380

1800

22

YATO YT-85401

4000

30000

25

Ми пропонуємо лише найкращі поверхневі насоси YATO, які можуть виконати будь-яке поставлене завдання. Для придбання відвідайте наш інтернет-магазин.