Хто коли-небудь стикався з ремонтом в будинку або вирішив самостійно його почати зараз, не може обійтися без обов'язкового інструменту - ручного плиткорізу фірми Yato. Зараз ми розповімо, як вибрати плиткоріз Yato і де його вигідно придбати.

В цій статті:

Види ручних плиткорізів Yato

Перед тим, як зробити вибір на користь якогось конкретного плиткорізу, то ми рекомендуємо ознайомитися з усіма видами, які існують на ринку. Це допоможе правильно зробити вибір і придбати плиткоріз Yato, яким ви будете дійсно задоволені. 

Найпростіший плиткоріз - це ручний, але крім нього зараз на ринку є ще більш автоматизовані інструменти. 

Потрібно знати, що за способом живлення всі плиткорізи діляться на кілька видів. 

Види плиткорізів за способом живлення

Особливості роботи та переваги інструменту

Механічний (ручний) 

  • прості і безпечні у використанні, 

  • невелика вага, 

  • доступна ціна, 

  • автономні і не залежать від наявності розетки поблизу, 

  • підійде для побутового використання і не вимагає особливих навичок роботи. 

Акумуляторний 

  • не вимагають особливих зусиль під час роботи, 

  • не прив'язує вас до електричної розетки, 

  • багатофункціональні,

  • компактні. 

Електричний 

  • здійснюють найбільш точний розріз, 

  • вимагають підключення до електричної розетки, 

  • не потрібно прикладати зайвих зусиль, 

  • висока продуктивність.

Що стосується ручних плиткорізів, то вони, в свою чергу, діляться на ще такі види: 

  • ручний плиткоріз з підшипником, 

  • механічний плиткоріз верстатного типу. 

Кожен з них підходить для певного виду робіт, але в цілому всі вони без проблем підійдуть, як для домашнього використання, так і для професійного.

Який ручний плиткоріз кращий

Хороший плиткоріз Yato дуже вигідно мати вдома, коли починаєш тільки ремонт. В іншому випадку, господарі практикують брати в оренду дорогі інструменти такі як плиткорізи.

Але все ж незамінним інструментом плиткоріз Yato залишається для професійних майстрів. 

Варто врахувати, що плиткорізи виробника Yato ідеально підходять для професіоналів своєї справи, оскільки вони легкі у використанні і досить витривалі. Зараз ми розповімо, як вибрати плиткоріз, а саме, за якими критеріями необхідно уважно стежити: 

  • Діаметр диска.

  • Потужність.

  • Глибина різу.

  • Швидкість.

  • Додаткові опції (за бажанням).

Плиткорез в работе.

Плиткоріз для будинку Yato

Перш ніж придбати плиткоріз, необхідно визначитися з яким матеріалом вам доведеться працювати. Відповідно, від цього буде залежати потужність і інші технічні параметри інструменту. 

Якщо ви шукаєте плиткоріз для будинку, то не обов'язково купувати інструмент з високою потужністю і найбільшою глибиною різу. Можна обійтися звичайним ручним плиткорізом Yato. 

Варто врахувати, що ручний плиткоріз Yato ви зможете використовувати не тільки для різання плитки, але для інших матеріалів: скла, каменю тощо.

Кращі плиткорізи фірми Yato

Якщо ви ще сумніваєтеся, який плиткоріз краще купити, то рекомендуємо не зволікати час, і починати пошук на нашому сайті вже зараз. Бренд Yato досить популярний як в Україні, так і в усій Європі. Багато користувачів вже змогли на власному досвіді переконається в якості і зручності у використанні інструментів польського виробництва.

Виробництво цих інструментів, як і батьківщина бренду Yato - Польща, тому надійність і довговічність даних продуктів гарантована. Рекомендуємо звернути увагу на ручний плиткоріз Yato (модель YT-3705). Його використовують для різання керамічної і кахельної плитки. Саме цей інструмент вважають професійним апаратом, з яким може впоратися також і любитель. 

Великою перевагою саме цього плиткорізу Yato є його компактні розміри при такій великій продуктивності. Варто зауважити, що важить такий плиткоріз Yato трохи більше 17 кілограм, а живлення у нього механічне. 

Користуються популярністю також гільйотини для різання панелей бренду Yato. Такі інструменти можуть розрізати панелі товщиною 10-12 мм. Варто відзначити, що гільйотина забезпечує точну безшумну роботу без пилу. 

Плиткоріз Yato: де купити

Для того щоб купити найкращий ручний плиткоріз, необхідно вибирати інструмент тільки у перевіреного виробника. Такого як сайт інтернет-магазину Yato24. 

Переваги покупки плиткорізу Yato у нас:

  • Великий асортимент товарів. На сайті інтернет-магазину Yato24 ви можете купити не тільки плиткорізи різних видів, а й інші інструменти для домашнього та професійного використання.

  • Гарантія якості. Всі товари повністю відповідають міжнародним стандартам якості і прослужать вам гарантовано довго.

  • Професійна консультація. Якщо ви самостійно не можете визначитися з вибором, то наші менеджери з радістю підкажуть, як вибрати плиткоріз ручний.

  • Доступні ціни та постійні знижки.

  • Дуже швидка доставка в будь-який куточок України.

Плиткорез Yato.

Як працює плиткоріз Yato: правила експлуатації

Перед початком роботи обов'язково виміряйте, скільки сантиметрів і міліметрів вирізати з плитки. Кращий спосіб зробити це - покласти плитку на край і переконатися, що вона точно розташована горизонтально. Намалюйте лінійкою лінію різання на видимій стороні плитки з урахуванням ширини стику. Якщо цього не вдалося зробити, то доведеться виміряти довжину верхнього і нижнього країв окремо, потім позначити їх на потрібній плитці і вже після цього з'єднати обидві точки лінійкою. 

У разі, якщо ваш плиткоріз має шкалу і так званий упор, ви можете просто встановити необхідну ширину плитки на пристрої і одночасно вирізати кілька плиток до необхідного розміру. 

Багато хто запитує, як краще різати плитку? Покладіть плитку однією стороною повністю (без зазору), до упору і переконайтеся, що вся її нижня сторона лежить на переважно прогумованій робочій поверхні плиткорізу Yato. Якщо внизу є окремі осколки, їх слід видалити, інакше існує ризик поломки. Тепер потрібно гарненько зафіксувати плитку. Це працює трохи по-різному для кожної моделі. 

При необхідності ще раз перевірте, чи є ріжуча кромка, яку ви намалювали на плитці, і знаходиться вона точно під ріжучим колесом. 

Правило номер один, щоб уникнути сміття: ріжте за один раз тільки одну плитку. Ні в якому разі не можна затискати в пристрої одночасно дві плитки. Навіть якщо це здається вам більш ефективним, зламана або неправильно нарізана плитка згодом вам буде дорого коштувати. 

Якщо все ж трапиться так, що плитка має кривий край або навіть кришиться, не викидайте її. Можливо, вам потрібен менший шматок далі в кімнаті, який ви все-таки зможете вибрати з цієї нібито розбитою плитки. З тієї ж причини не слід негайно утилізувати витримки і розділи. Якщо в кінці ще щось залишилося, зробіть підставки для чашок або барабани для зубних щіток - або використовуйте їх для прикраси кухні в будинку ляльок ваших дітей. 

Ви вже змогли дізнатися, який плиткоріз вибрати, тепер саме час приступити до покупки. На сайті інтернет-магазину Yato24 завжди величезний вибір якісних інструментів.