У будівельно-малярних роботах спеціалісти використовують багато різних інструментів. Кожен має своє призначення, але об'єднані вони однією метою – якісне виконання плану та отримання бажаного результату. Наприклад, шпатель - дуже поширений інструмент у таких видах робіт. Щоб вибрати шпатель для фінішної шпаклівки, необхідно детально вивчити всі види та особливості, що пропонуються.

У цій статті:

Найкращий шпатель для шпаклівки фінішної

Шпателі насамперед відрізняються між собою способом застосування. Основні види шпателів:

  • малярський (ідеальний варіант для фінішного оздоблення стін);

  • фасадний (найчастіше використовується у зовнішніх роботах);

  • кутовий (для вирівнювання кутів).

У цій статті ми розглянемо малярський шпатель, без якого не обходиться жоден майстер. А подивитися його різновиди моделей та вартість ви завжди зможете на сайті нашого інтернет-магазину Yato24.

Основні характеристики на вибір кращого шпателя для фінішної шпаклівки

Орієнтуючись на ці параметри, ви зможете вибрати найбільш підходящий фінішний шпатель. 

Форма

Трапецієподібна

Матеріал ручки

Дерево чи пластмаса

Матеріал робочої пластини

Нержавіюча сталь

Розмір шпателя

Маленький/середній/великий

Лезо

Не гостре, рівне, прямокутне, пружне


При виборі шпателя для фінішної обробки важливо розуміти, у чому різниця між їхніми видами.

Види малярських шпателів

В основному майстри ділять шпателі на:

  • Звичайні. Такі шпателі є універсальними і використовуються практично у всіх малярних роботах, крім створення фігурного оздоблення.

  • Гумові. Переваги такого інструменту у його гнучкості. Він легко підлаштовується під необхідну основу. Найчастіше їм наносять клей, закладають щілини та стики. Зазвичай гумовий інструмент не має рукоятки та виготовлений із цільної гуми. Буває різної форми та еластичності.

  • Фігурні дуже популярні у використанні шпателі невеликих розмірів. Робоча поверхня має нерівності, тим самим можна робити певні візерунки на штукатурці.

  • Зубчасті. Як відомо з назви, такі шпателі мають зубці, які залишають у себе цікаву фактуру. Зубці можуть бути прямокутні та трикутні.

Якщо питання в тому, щоб вибрати найкращий шпатель для шпаклівки фінішної, завдає вам труднощів, ви можете звернутися до фахівців нашого інтернет-магазину Yato24. Крім того, в каталозі магазину є безліч інших інструментів високої якості за доступними цінами.

Шпатель.

Догляд за малярським шпателем

Дуже важливо не забувати про правильний догляд за інструментом, особливо малярським шпателем. Щоб надалі можна було його успішно використовувати, необхідно дотримуватись ряду основних рекомендацій:

  • Після використання обов'язково ретельно помити та просушити інструмент.

  • Акуратно поводитися з лезом під час роботи.

  • Ідеально зберігати шпателі у вертикальному положенні, щоб не пошкодити леза.

  • У разі пошкодження леза або рукоятки краще купити новий. Будь-які пошкодження можуть сильно вплинути на якість роботи у подальшому використанні.

Не дивно, що такий вид шпателей має попит у багатьох будівельних магазинах. Він зручний у використанні та недорогий за ціною. З його допомогою ви з легкістю зможете вирівнювати стіни та стелі, навіть не маючи в цьому великого досвіду. Якщо ви шукаєте шпатель для фінішного оздоблення, то малярський стане ідеальним для вас варіантом. Наш магазин Yato24 надає вашій увазі великий асортимент необхідних інструментів у будівельно-малярній справі. Вибирайте лише якісні товари у надійних виробників.