Незамінним елементом в кожній майстерні є лещата фірми Yato. Без них точно не обійтися ні в одній майстерні і ні в одному гаражі, де є хороший майстер. За своєю конструкцією вони можуть бути, як компактними, так і великими. Які ви купите, все буде залежати від ваших потреб і побажань.

Зараз ми розповімо, як вибрати лещата в залежності від сфери діяльності і на які параметри звертати увагу перед їх покупкою.

В цій статті:

Як вибрати лещата для будинку

Почнемо з самого простого, що з'ясуємо, які види лещат взагалі існують на ринку. Після цього вам буде значно легше зробити вибір на користь конкретної моделі.

Наприклад, для домашніх рідкісних слюсарних робіт або для гаража необхідний універсальний інструмент, який зможе виконувати ті і інші завдання.

Отже, в залежності від призначення можна виділити наступні лещата:

Види лещат 

Особливість моделі

Слюсарні лещата

за допомогою таких лещат кріпляться заготовки для подальшої їх обробки ручними інструментами. Найбільш поширений варіант лещат Yato.

Трубні лещата

використовують зазвичай для обробки круглих деталей або труб. Такого типу лещата мають спеціальний отвір для матеріалів круглої форми. Від цього і походить їх назва.

Столярні лещата

їх найчастіше купують для роботи з дерев'яними та пластиковими матеріалами.

Верстатні лещата

такого типу лещата характеризуються високою точністю кріплення і призначені для фіксації заготовок для обробки їх на металорізальних верстатах.

Ручні лещата

такий варіант підійде для домашнього використання і кріплення невеликих заготовок.

Варто також врахувати, що всі лещата поділяються на дві групи: поворотні і неповоротні.

Якщо ви ще не знаєте, які лещата вибрати для роботи з деревом, то краще зупинити свій вибір на столярних лещатах фірми Yato.

Безсумнівно, що хороші лещата завжди можуть знадобитися в будинку, наприклад, для того щоб самостійно підклеїти взуття, відремонтувати меблі або навіть дитячі іграшки. Що стосується лещат для використання вдома, то варто звернути увагу на лещата невеликого розміру з шириною губок до 70 міліметрів.

Всі інші моделі (мова йде про лещата більшого розміру) рекомендується купувати для професійної слюсарної діяльності.

Тиски Yato.

Які лещата вибрати для гаража

Конструкція лещат Yato досить проста і виконують вони одну дуже просту функцію - фіксують деталь, яку необхідно в подальшому обробити. Багато з клієнтів запитує: як вибрати хороші лещата?

Перше, на що рекомендується звернути увагу перед покупкою будь-яких тисків, то це матеріал, з якого вони виготовлені. Він повинен бути міцним і витривалим. Найчастіше лещата виготовляють з кованої сталі, чавуну або литої сталі. Якщо побачите такі варіанти, то можете не сумніватися в своєму виборі.

Крім того, для деяких майстрів важлива функціональність інструменту і габаритні розміри. Від цього параметра також буде залежати розмір деталі, яку ви в подальшому зможете обробляти.

Якщо ви шукаєте лещата виключно для роботи в гаражі, то тут важливі свої особливості, на які варто звернути увагу. Лещата в гаражі використовують для фіксування деталей і подальшої їх обробки інструментом.

Отже, перейдемо до того, як правильно вибрати лещата для використання в гаражі. Універсальним інструментом, який підійде, в тому числі і для роботи в гаражі, - це лещата поворотні слюсарні професійні Yato (модель YT-6501).

Дані слюсарні лещата призначені для фіксації об'єктів під час ремонту. Вони відрізняються своєю міцною конструкцією з чавуну і в той же час точністю наведення щелеп, яка в свою чергу виключає використання важкої роботи.

Великою перевагою цієї моделі також є поворотна основа, яка дозволяє розміщувати заготовку в зручному для роботи положенні. Потрібно звернути увагу, що розмір щелепи становить 4 дюйма. Матеріал вироби - лита сталь. Важать такі лещата 7,5 кілограма.

Тиски ручные Yato.

Якої фірми вибрати лещата

Як для будь-якого інструменту, так і для лещат важливий виробник. Від цього буде залежати довговічність і якість елементу. Всі вже знають, що необхідно вибирати інструменти вже перевірених виробників і таких, які мають хороші відгуки. Без сумніву польський виробник професійних інструментів Yato заслужив довіру багатьох покупців. Він уже багато років займає одні з лідерських позицій по довірі українських майстрів. Представником бренду в Україні є інтернет-магазин Yato 24.

Серед переваг покупки інструменту і техніки тут можна виділити:

  • широкий асортимент. У нас ви можете знайти не тільки лещата, але інші види інструментів, без яких не може обійтися в будинку жоден господар і професійний майстер на підприємстві.

  • якість і гарантія виробника. Для всіх інструментів в першу чергу важлива якість. Саме тому рекомендуємо користуватися інструментами фірми Yato. Варто зауважити, що з кожним інструментом в комплекті відпускається гарантійний талон.

  • професійна консультація і підтримка менеджерів. Наприклад, якщо ви шукаєте лещата слюсарні, як вибрати вам підкажуть наші менеджери.

  • доступні ціни і постійні знижки на популярні товари.

  • швидка доставка в будь-який куточок України.

Нам довіряють професіонали. І ви вибирайте тільки якісні інструменти в інтернет-магазині Yato 24.