Правильно організований робочий простір – важлива умова продуктивності. Коли у майстра всі інструменти лежать в одному місці, то для швидкого та комфортного проведення роботи, йому не потрібно гаяти час на їх пошуки, сортування та підготовку. Оптимальним варіантом є придбання спеціального контейнера. Так як виробники пропонують безліч конструкцій, що відрізняються матеріалами, розмірами, формою та іншими параметрами, то варто заздалегідь вивчити питання, як вибрати ящик для інструментів залежно від роду діяльності та кількості обладнання, що використовується.

В цій статті:

З якого матеріалу вибрати ящик для автомобільних інструментів

В інтернет-магазині Yato представлений широкий асортимент ящиків для інструментів з різних матеріалів.

Поліпропілен

Цей універсальний матеріал найчастіше використовується для виготовлення ємностей для зберігання та транспортування інструментів завдяки якісним характеристикам:

  • легкість;

  • міцність;

  • стійкість до впливу механічних та хімічних впливів;

  • морозостійкість та відсутність деформації при значних температурних коливаннях;

  • різноманіття конструкцій.

Однією із класичних пластикових моделей, представлених на сайті нашого магазину, можна назвати YATO YT-08903. Серед додаткових переваг слід відзначити водо- та пиленепроникність, наявність системи ущільнення з декомпресійним клапаном, можливість закриття на замок. Також вибрати ящик для інструментів подібної моделі варто тим, хто зберігає та перевозить оптичне або вимірювальне обладнання, оскільки один із відсіків заповнений нарізаною губкою.

Метал

Як метал для виготовлення ящиків для інструментів найчастіше використовується сталь і алюміній. Вони відрізняються:

  • високим коефіцієнтом міцності;

  • стійкістю до хімічних реагентів та корозії завдяки спеціальній обробці;

  • довговічністю.

На сайті Yato представлені металеві моделі YT-09107, YT-08873, YT-08874 у вигляді модульних конструкцій з двома, трьома та більше ящиками, які можна використовувати у вигляді самостійних елементів для зберігання набору інструментів. Також у нас можна знайти сталеві кейси, розкладні ящики та моделі, в яких оптимально поєднуються металеві, пластикові та гумові елементи.

Кейс Yato.

Різновиди ящиків для інструментів

Перед тим, як вибрати скриньку для інструментів, варто ознайомитися з моделями, представленими на сайті нашого магазину Yato.

Кейси

Серед характерних особливостей ящиків-кейсів слід відзначити прямокутну форму, з глибиною, що значно поступається довжині виробу. У них також повинні бути спеціальні виїмки для окремих інструментів, клямки та ручка на кришці. Розміри кейсів можуть змінюватись в залежності від передбаченого навантаження, кількості та розмірів обладнання.

У ящиках-кейсах зручно перевозити інструменти, не боячись їх ушкоджень при падінні, сильних вібраціях та інших механічних впливах.

Кейс.

Контейнери

Усередині цих моделей відсутні секції, але зверху часто розташовується відсік з перегородками, які зручно складати дрібні предмети. Контейнери мають форму квадрата або прямокутника, а замки зазвичай розташовуються з обох боків. Найчастіше їх використовують у побуті чи будівельній сфері, але можна застосовувати і в автомайстерні.

Трансформери

Дані моделі складаються з основи у вигляді прямокутного короба та розташованими над ним складними лотками. Ці секції можуть бути порожніми або мати виїмки під певні інструменти. Скриньки можуть висуватися вгору або в сторони за допомогою вбудованих механізмів.

Органайзери

Такі моделі є ємністю прямокутної форми з безліччю осередків і висувних відсіків для дрібних предметів. Відсіки можуть виїжджати на рейках, висуватися чи витягуватися повністю. Через відсутність ручки основним призначенням органайзерів є зберігання інструментів та деталей.

Тумби або набори ящиків на колесах

Подібні конструкції складаються з високого короба, обладнаного колесами, кількох ящиків та панелей. На більшості моделей є телескопічна ручка для зручності пересування, а також замки при необхідності транспортування на великі відстані.

Доцільно вибрати ящик для автомобільних інструментів, щоб зробити роботу в автомайстерні більш комфортною та ефективною. Тумбу можна переміщати у потрібне місце, не докладаючи значних зусиль. При цьому всі інструменти постійно знаходяться у зоні досяжності.

Yato також пропонує до покупки магнітні підноси-тарілки. YT-0831 та магнітні рейки YT-0835, на які можна кріпити невеликі металеві інструменти та деталі без ризику їх втратити.

Види ящиків для інструментів

Моделі

Кейси

YT-08902, YT-09167, YT-09164

Контейнери

YT-09184, YT-08906

Трансформери

YT-0885, YT-0884, YT-0886

Органайзери

YT-09181, YT-09182, YT-09178

Тумби та набори ящиків

YT-09160, YT-09166, YT-09161, YT-09174, YT-09185

З повним асортиментом товарів можна ознайомитись на сайті нашого інтернет-магазину Yato.

Який ящик для інструментів вибрати

Щоб не помилитися у виборі скриньки для інструментів, слід попередньо визначитися з наступними параметрами:

  1. Розмір. Він має відповідати габаритам обладнання.

  2. Необхідність транспортування. У цьому випадку слід переконатися в наявності надійних замків та ручки, а також підвищеної ударостійкості корпусу.

  3. Матеріал. Для частого транспортування краще вибрати металеві вироби, але слід враховувати, що вага конструкції перевищуватиме пластикові аналоги.

  4. Конструкція. Для зберігання великогабаритного обладнання варто віддавати перевагу контейнерам, тумбам та ящикам. А ось для дрібних деталей більше підійдуть органайзери, трансформери та кейси.

Якщо виникли питання про те, як вибрати скриньки для інструментів для майстерні, їх можна задати менеджеру нашої служби підтримки, зателефонувавши за вказаними телефонами.

Yato кейс.