Жодна майстерня, а також жоден майстер не може обійтися без гарного гайковерта. Гайковерт в нинішній день - незамінна річ в кожному гаражі та будинку. За допомогою гайковерта можна закручувати і відкручувати гайки і болти. Зараз ми розповімо, який гайковерт краще придбати для тих чи інших робіт.

В цій статті:

Як вибрати гайковерт електричний

Для початку давайте розберемо, які види гайковертов взагалі бувають. Всі гайковерти ділять за способом живлення на:

  • Електричні гайковерти. Такі інструменти живляться виключно від електричної мережі.
  • Акумуляторні гайковерти. Для того щоб інструмент працював, необхідна заряджена акумуляторна батарея.
  • Пневматичні гайковерти. Такі гайковерти працюють на автономному пневматичному живленні.
  • Гідравлічні гайковерти. Роботу гідравлічних гайковертів забезпечує рідина (це може бути масло).  

Ви напевно запитаєте, який гайковерт краще електричний або пневматичний. Але на це питання дуже складно відповісти, оскільки для кожного майстра важливі індивідуальні особливості.

Наприклад, давайте почнемо з того, як правильно вибрати гайковерт, а саме гайковерт з електричним типом харчування. Перш, ніж купити електричний гайковерт рекомендуємо поцікавитися такими основними параметрами, від яких буде залежати продуктивність даного інструменту:

  1. Потужність. Один з перших і, мабуть, найбільш важливих параметрів, на які необхідно звертати увагу перед покупкою електричного гайковерта. І запам'ятайте, чим потужніший двигун, тим продуктивніше буде робота.
  2. Обертаючий момент. Для побутових гайковертів рекомендується вибирати інструменти з крутним моментом від 100 Нм і вище.
  3. Швидкість обертання шпинделя. Від цієї функції буде залежати швидкість закручування і відкручування гайок, болтів.
  4. Ударний механізм. Існує два види гайковертів: ударні і безударні. Рекомендується вибирати інструменти з ударним механізмом, оскільки це дозволяє більш якісно затягнути кріплення.
  5. Наявність додаткових опцій. Якщо говорити відверто, то гайковерт може якісно виконувати свою роботу і без наявності додаткових функцій. Але деякі додаткові особливості значно полегшують роботу.

Тут же знову виникає питання, який вибрати гайковерт, з додатковими опціями або без. Тут вирішувати кожному самостійно.

Электрический гайковерт Yato.

Гайковерт акумуляторний: який вибрати

Наступний досить популярний і зручний інструмент - це гайковерт з акумуляторним типом живлення. Величезною перевагою акумуляторних гайковертів в тому, що вони надают вам свободу дій. Користуючись акумуляторним інструментом, ви більше не будете прив'язані до електричної розетки. Якщо вам потрібен саме гайковерт акумуляторний, який вибрати найкраще, ми зараз розповімо.

Наприклад, як ви вже змогли здогадатися, однією з найбільш важливих деталей в акумуляторних інструментах є акумуляторна батарея. Тому, вибираючи інструмент такого типу, необхідно вибирати потужну батарею і бажано відразу ж купувати запасну. Щоб на час заряджання батареї не витрачати час, а моментально приступити знову до роботи.

Як вибрати гайковерт пневматичний

Цей вид гайковертів досить затребуваний на нинішній день. Пневматичні гайковерти в порівнянні коштують недорого і дуже зручні у використанні. Саме тому завжди так багато питань від клієнтів, як вибрати пневматичний гайковерт.

Насправді для функціонування будь-якого пневматичного інструменту обов'язково потрібен компресор і шланг, через який буде надходити повітря.

Пневматичні гайковерти мають безліч корисних функцій і зручностей, але дивіться, як вибрати гайковерт пневматичний:

  • потрібно звертати увагу на витрату повітря.
  • для даного типу гайковерта важливий також максимальний крутний момент.
  • матеріал, з якого зроблений інструмент (точніше його корпус).
  • потужність.
  • вага самого гайковерта.

Саме від цих ключових параметрів буде залежати робота гайковерта. І щоб знати, як вибрати пневматичний гайковерт, потрібно вивчити всю максимальну продуктивність цього інструменту наперед.

Гайковерт.

Як вибрати гайковерт для шиномонтажу

Окремою сферою, де не обійтися без потужного гайковерта - це обслуговування авто, а точніше: автомайстерні, СТО, станції шиномонтажу. Наприклад, є гайковерти, які ідеально підійдуть тільки для шиномонтажу легкових автомобілів, відповідно, з вантажними машинами їм впорається складно. Логічно, якщо хтось запитає, який гайковерт вибрати для шиномонтажу.

Все дуже просто, для шиномонтажу великих машин потрібен гайковерт під великі головки - спеціального типу (з квадратом 1 дюйм) і з великою потужністю (більше як 2400 Нм).

Також важливо відзначити, що гайковерти, які призначені для роботи з вантажними авто, важать дуже багато.

Відповідно, для обслуговування легкових машин рекомендують купувати пневматичні гайковерти з іншим розміром (½ дюйма).

Ось одна з відповідей, як вибрати пневматичний гайковерт для шиномонтажу.

Який гайковерт вибрати для гаража

У кожному гаражі перелік інструментів залежить від навичок і бажань майстра. Але жоден гараж не може обійтися без гайковерта. Який гайковерт краще, електричний або ж пневматичний, все залежить від специфіки майбутніх робіт.

Якщо серед вашого асортименту інструментів знайдеться гайковерт, то ви в будь-який момент зможете самостійно впоратися з такими роботами, як поміняти колеса у вашому авто або інші роботи (навіть не звертаючись на сервіси). Але для побутового використання все ж рекомендується купувати електричний гайковерт, оскільки він набагато простіше у використанні.

Який гайковерт краще: головні критерії вибору

Ми з вами вже розібралися, які конкретно гайковерти підійдуть для яких робіт і, що краще краще купувати. Зараз необхідно розібратися, що ж впливає на роботу гайковертів в цілому.

Наприклад, гайковерт з ударним механізмом електричний Yato моделі YT-82021 вважається одним з найбільш оптимальних варіантів і в своєму класі дуже потужним інструментом.

Цей ударний гайковерт, призначений для затягування і ослаблення болтів і гайок. Завдяки електропостачанню не вимагає пневматичної установки.

Потужність даного гайковерта становить 1020 Вт, при максимальному моменті, що крутить становить 600 Нм. Важливо, що він оснащений додатковою функцією - гальмом шпинделя.

Також варто відзначити, що шнур живлення дуже довгий - довжина його становить 4 метри. У комплекті: валіза для транспортування, ударні головки різних розмірів: 17 мм, 19 мм, 21 мм і 22 мм.

Вибравши такий інструмент, ви точно залишитеся задоволені своєю покупкою.

Гайковерт Yato.

Гайковерти Yato: де купити

Якщо ваш вибір зупинився на якісному інструменті, то ви звернулися за адресою. Сайт Yato 24 - дистриб'ютор в Україні польського бренду Yato, який вже багато років на ринку Європи і всієї України представляє якісні інструменти.

Тут ви можете знайти не тільки гайковерти, але всі види ручних, акумуляторних, електричних, пневматичних і навіть спеціалізованих інструментів для садівників, електриків і багато інших.

Переваги покупки інструментів (в нашому випадку гайковертів) на сайті Yato 24:

  • Гарантія якості. Кожен товар має гарантійний талон, і підробки виключаються.
  • Широкий асортимент. На сайті Yato 24 можна знайти інструменти, як для професійного, так і для побутового використання.
  • Професійна консультація. Менеджери компанії завжди з великим задоволенням допоможуть вам вибрати інструмент, який ви шукаєте.
  • Швидка доставка. Зробивши замовлення в інтернет-магазині Yato 24, ви зможете отримати свій товар вже на другий день. Зручна доставка в будь-який куточок України.

Також хочемо нагадати, що під час роботи з гайковертами важливо дотримуватися елементарних правил безпеки і експлуатації.

Щоб ваш інструмент прослужив якомога довше, необхідно слідувати всьому, що написано в інструкції і ні в якому разі не перевантажувати інструмент.