Погодьтеся, що важко уявити будь-який будинок чи квартиру зовсім без меблів. Але перш, ніж вона з'явиться там, має статися чимало процесів. Один з них, і так би мовити - один із найважливіших, це обробка деревини. На даному етапі не обійтися без обов'язкових інструментів, таких як звичайний рубанок або електрорубанок Yato.

Насамперед, треба зрозуміти, що електрорубанок – це аналог звичайного рубанка. Тільки замість застосування фізичної сили всі процеси відбуваються за допомогою електричного механізму. Таким чином майстер не так втомлюється і процес роботи стає приємнішим і водночас продуктивнішим. У цій статті ми розповімо, як правильно вибрати електрорубанок.

В цій статті:

Типи рубанків: що потрібно знати кожному

Перед покупкою всіх інструментів, не тільки рубанка Yato, дуже важливо правильно зробити свій вибір за потрібними параметрами. Від цього безпосередньо залежатиме якість виконаної роботи. Насправді вам варто просто добре розібратися і вивчити всі типи рубанків на вітчизняному ринку.

По-перше, потрібно знати, що всі рубанки поділяються на такі типи:

За способом застосування

  • побутові

  • напівпрофесійні

  • професійні

За способом живлення

  • електричні

  • ручні

Наприклад, ви точно знаєте, що вам потрібне рубанок електричний. Як його вибрати?

Електричний рубанок Yato: особливості

Дуже потужний електричний рубанок Yato вам знадобиться тільки в тому випадку, якщо ви є професійним слюсарем або збираєтеся відкрити власну пилораму (або інший вид обробки деревини).

Вибираючи електричний рубанок, важливо враховувати виробника. Наприклад, польський виробник інструментів Yato вже встиг завоювати довіру на ринку України. Йому довіряють велику кількість професіоналів своєї справи. І коли на спеціалізованих форумах запитують - який вибрати гарний рубанок, то майже завжди із власного досвіду рекомендують інструменти фірми Yato. Представником бренду в Україні є інтернет-магазин Yato24.

Ручний рубанок Yato: особливості

Ручні інструменти ніколи не вийдуть із попиту, оскільки вони найнадійніші. Все тому, що навіть коли немає електричної енергії, слюсар може без проблем виконати поставлене завдання. Особливо актуально для власників дач та дачних ділянок.

Використовуючи ручний рубанок, можна легко і просто надати дерев'яній поверхні гладкості, або навпаки шорсткості, змінити розмір і багато іншого.

А руками професіонала можна змінити дерев'яну річ до невпізнання за короткий час. Навіть якщо в його руках звичайнісінький ручний рубанок Yato.

Але все ж таки, в порівнянні з електричними, пневматичними або гідравлічними інструментами, тут є свої недоліки. Одними з головних можна назвати - використання фізичної сили під час роботи та відсутність автоматизації процесів.

Рубанок.

Електрорубанок: як вибрати

Наразі ми вам розповімо, на які параметри необхідно звернути увагу перед покупкою електрорубанку.

  • Потужність двигуна. Це один із найважливіших показників, на які ви повинні звернути увагу перед тим, як вибрати електрорубанок Yato. Від цієї властивості залежатиме тривалість і ефективність роботи. Чим потужніший інструмент, тим довше ви зможете без перерви працювати на ньому.

  • Вага інструменту. Цей показник є досить індивідуальним і залежить від ваших побажань. Як показує досвід, інструмент, який менше важить значно легше тримати в руках. І в той же час, ви не будете так швидко втомлюватися.

  • Площа/ширина обробки. В електрорубанк ширина обробки має велике значення. Ідеться про те, що чим більше площа рубанок захопить за один раз, тим швидше відбудеться обробка потрібної вам деталі.

  • Частота холостого ходу. Кількість обертів барабана за одну хвилину.

  • Глибина стругання. Від глибини стругання залежатиме товщина деревини, з якою ви зможете працювати надалі. Тому, перш ніж купити рубанок електричний, як вибрати його, запитайте у професіоналів..

  • Наявність додаткових функцій.

Як вибрати електрорубанок для дому?

Для домашнього використання можна придбати як ручний, так і професійний інструмент. Кожному вирішувати самостійно, залежно від умов та фінансових можливостей.

Але, як правило, для нечастих та неінтенсивних робіт рекомендують купувати рубанки потужністю до 1кВт.

Великою перевагою таких інструментів вважається їхня доступна ціна (у порівнянні з багатьма професійними електричними рубанками) та простота у використанні.

Крім того, неможливо не відзначити, що рубанки Yato для домашнього аматорського використання дуже легкі та компактні, тому багато місця в будинку не займуть.

Электрорубанок.

Як вибрати електрорубанок для дачі?

Покупці часто запитують: який рубанок вибрати для дачі? Так як на дачі можуть з'являтися раптові складні роботи, то варто купувати електрорубанки середнього класу та потужності.

А побутові моделі, які потрібно вимикати через 20-30 хвилин, тільки ускладнюють та уповільнять процес роботи.

Ідеальним рішенням для роботи на дачі стануть напівпрофесійні моделі рубанок. Разом з тим, неможливо не відзначити, що в таких моделях дуже вдало поєднуються ціна та якість.

Як вибрати ручний рубанок?

Ручні рубанки присутні на ринку у великій кількості та різновидах. На сайті інтернет-магазину Yato24 ви зможете підібрати для себе, як ручні, так і електричні рубанки.

Щоб визначитися, який тип інструменту потрібен вам, необхідно виходити від типу майбутніх робіт та складності поставлених завдань.

Який краще вибрати електрорубанок Yato або скористатися ручним інструментом, вам вирішувати самим, але рекомендуємо врахувати наші базові рекомендації щодо вибору.