Існує багато інструментів, без яких складно уявити життя людей, у котрих є дача або, які живуть в заміському домі. Одним із таких незамінних помічників є бензопила.

А вибір бензопили - це дуже відповідальний момент, оскільки інструмент коштує чимало. 

При виборі бензопили дуже важливо підібрати інструмент саме за призначенням. Від цього буде залежати зручність, ресурс роботи та продуктивність самого об'єкта.

В цій статті:

Вибрати бензопилу для дому: корисні поради

Часто в господарських цілях не обійтися без хорошої бензопили.

Саме тому, почнемо з того, як вибрати бензопилу для дому. Бензопили для будинку потрібно вибирати такі, щоб особисто вам було зручно працювати з нею.

Шукаючи бензопили для дому, господар повинен звернути увагу на фірму виробника, на потужність і, звичайно ж, на вагу майбутнього інструменту. Ці ключові особливості допоможуть вам підібрати ідеальний інструмент.

Бензопила Yato.

Вибір бензопили (дача): важливі моменти

Зараз ми розповімо, яка бензопила найкраще підійде для дачних потреб. Дачні роботи, зазвичай займають чимало часу і іноді вимагають багато зусиль. Оскільки кожен господар хоче, щоб біля його дачі цілий рік росли тільки ідеальні дерева і були завжди підстрижені кущі.

Тому, перед тим, як вибрати бензопилу для дачі, потрібно вивчити, що взагалі пропонують на ринку.

По-перше, для дачі вам не потрібен інструмент, який має велику потужність. Як показує досвід, на дачі ви будете використовувати інструмент як мінімум раз місяць для того, щоб навести лад навколо будинку.

По-друге, якщо ви не в змозі визначитися між двома бензопилами однакової потужності, але з різною довжиною шини, то професіонали рекомендують при виборі бензопили обирати інструмент з меншою шиною. Пояснюємо чому: у бензопили з меншою шиною, як правило, швидкість більша.

Також варто звернути увагу на те, що підбираючи бензопилу для побутових завдань, обрізки дерев, невеликих будівельних робіт, або для заготівлі дров на зиму, варто навантажувати її до однієї години роботи в день. А про те як вибрати бензопилу відео та фото Ви можете переглянути нижче у статті.

Відео про те, як вибрати бензопилу:

Наприклад, можна розглянути детальніше бензопилу фірми Yato YT-84905.

Модель бензинової пили YT-84905 ідеально підійде для рубки і обрізки невеликих і середніх дерев та навіть для потреб у сфері будівництва. Зокрема, ви можете її використовувати для елементарних будівельних робіт і навіть для заготівлі деревних матеріалів.

Дана модель оснащена системою плавного запуску пристрою без ривків і ефективною антивібраційною системою.

Варто відзначити, що важить така пила 6 кілограмів, тому її буде досить комфортно і легко тримати в руці під час роботи. При цьому, довжина шини в такої бензопили складає 50 сантиметрів.

Обсяг масляного бака складає 0,26 літра, а ємність паливного бака - 0,55 літра.

Бензинова пила YATO YT-84910.

Як вибрати якісну бензопилу: види

Покупці часто задають питання, як правильно вибрати бензопилу і як купити інструмент за параметрами. Для початку варто розібратися, для яких цілей ви будете її використовувати і дізнатися, які види бензопил взагалі існують на ринку.

Отже, почнемо з того, що всі бензопили діляться на три групи:

Групи бензопил

Потужність

побутові 

від 1,5 кВт;

напівпрофесійні 

в середньому 3-4 кВт;

професійні

блзько 7 кВт.

Перші використовують майже завжди тільки для нечастих домашніх, або ж при роботі на дачі. Тут немає необхідності вибирати бензопилу максимальної потужності і не обов'язково на її покупку витрачати чимало грошей. Варто поцікавитися лише основними параметрами, до прикладу: довжина шини, ресурс роботи, міцність ланцюга та потужність бензопили.

На багатьох профільних форумах можна знайти відповідь на запитання, який бюджетний інструмент купити. Але, все ж необхідно самому розібратися і вивчити всі параметри інструментів перед такою покупкою.

Наступний вид бензопил, напівпрофесійний, можна зустріти, як у руках у любителів дачних робіт, так і у професіоналів своєї справи (під час будівництва чи інших робіт). Такі пили вже мають набагато більше потужність, ніж побутові і витримують тривалі навантаження.

Відповідно, професійний тип бензопил використовують люди, які мають великий досвід користування такими інструментами і працюють зі зрубами, або в цій сфері діяльності. При роботі професійність відчувається.

Але все ж, залишається загадкою, як вибрати бензопилу, яка найбільше підійде для заготівлі дров. Якщо зробити висновки, виходячи з перерахованих вище параметрів, то для не масової заготівлі дров можуть підійти, як побутові, так і напівпрофесійні бензопили.

Якщо ви ще думаєте, як вибрати бензопилу по дереву, то цілком достатньо для таких робіт ланцюгова бензопила Yato моделі YT-84895.

Для новачків і нечастих користувачів така бензопила оснащена системами, які підвищують безпеку і комфорт під час роботи. Серед них функція легкого запуску і антивібраційна ручка.

Також присутні параметри підвищують ефективність інструменту і дозволяють використовувати його в нинішніх садових роботах.

Бензопила Yato моделі YT-84895 ідеально підійде для роботи по дереву, а разом із цим, для гілок і кущів. Потужність такого бензопили становить 1,7 к.с., при об'ємі двигуна 37,2 см3.

Неможливо не відзначити, що бензопила даної моделі облаштована прозорою кришкою бака для того, щоб ви змогли не прикладаючи зусиль контролювати кількість рідини і автоматичного змащення ланцюга. Що зробить користування бензопилою набагато приємніше.

Бензиновая пила во время рубки дерева.

Де і за скільки можна придбати бензопилу?

На нинішньому ринку існує безліч виробників і підприємств, які продають бензопили. Зараз головне визначитися, який товар прослужить більше часу і буде виконувати якісно поставлені завдання.

Наприклад, хороші відгуки від багатьох професіоналів має польський виробник інструментів Yato. Фірма Yato вже понад 30 років на ринку і за весь цей час зарекомендувала себе, як бренд, якому довіряють. В Україні також без проблем можна купити інструменти, в тому числі і бензопили, цього бренду.

Вигідно і швидко купити необхідний інструмент Yato можна в інтернет-магазині Yato =24.

Перевага покупки професійних товарів тут:

  • якісний товар;

  • офіційна гарантія від польського виробника;

  • великий асортимент товарів (тут ви можете купити набори інструментів на будь-який смак і гаманець, електроінструменти, пневмоінструменти, ручні, акумуляторні інструменти та спеціалізовані інструменти для автомайстерень, садівників і електриків);

  • лояльні ціни;

  • професійна консультація менеджерів з продажів, які підкажуть при необхідності, як вибрати хорошу бензопилу. За допомогою зручних фільтрів можна з легкістю знайти підходящий товар;

  • швидка доставка бензопили в будь-яку точку країни.

Бензопила режет дерево.

Бензопила Yato: правила безпеки під час роботи

Використовуючи будь-який інструмент, мова йде не тільки про бензопили, потрібно обов'язково дотримуватися елементарних правил безпеки.

Бензопила є одним з небезпечних інструментів, тому необхідно дотримуватися таких основних правил використання:

  • перед тим, як приступити до роботи, потрібно, перш за все, прочитати інструкцію користування бензопилою та вивчити детально її зміст. Вона обов'язково входить в комплект з інструментом.

  • захисний спецодяг. Перед використанням, у вас повинні бути захисні окуляри, захисний костюм і спеціальні черевики.

  • правильно тримайте бензопилу. Щоб уникнути втрати контролю над інструментом, пилу потрібно тримати обома руками.

  • транспортуйте пилу тільки з затиснутим гальмом ланцюга в сторону глушника від себе. Найкраще, коли ви переносити пилу на інше місце, взагалі заглушити її.

  • пиляти потрібно виключно в положенні стоячи, не сидячи і тим більше не лежачи.

  • також рекомендується під час запилення тримати бензопилу, відводячи її трохи в сторону.

  • якщо ви виявили будь-яку несправність, чи інструмент вийшов з ладу, то обов'язково зверніться до фахівців, які зможуть добре полагодити інструмент. Ні в якому разі не використовуйте інструмент, якщо він навіть злегка пошкоджений.

Тепер ви знаєте, яку вибрати бензопилу, а вигідно її купити ви завжди можете на нашому сайті!

Бензопила Yato во время резки дерева.