Одними з найпопулярніших інструментів, без яких не може обійтися не один поважаючий себе майстер, є шліфувальні машини. Шліфмашини бувають різні і тут ми розповімо, яку шліфмашину вибрати, як вибрати шліфувальну машину і, на що звернути увагу під час покупки цього популярного інструменту.

Першим, і, мабуть, найпоширенішим видом шліфувальних машин насправді є стрічкові шліфувальні машини. Почнемо з того, як вибрати стрічкову шліфувальну машину.

Стрічкову шліфувальну машину використовують найчастіше для основної і фінішної обробки поверхонь. За допомогою стрічкової шліфувальні машини можна легко позбутися від нерівних, колючих волокон на дошках і інших поверхнях, роблячи їх абсолютно рівними і гладкими.

Часто покупці задають питання, як правильно вибрати стрічкову шліфувальну машину і яку шліфмашину стрічкову вибрати, щоб прослужила вона довго і разом з цим якісно виконувала свою роботу.

В цій статті:

 

Як же вибрати стрічкову шліфувальну машину

В першу чергу, перед тим, як вибрати стрічкову шліфувальну машину, потрібно відповісти на питання, де і що ви будете нею робити. Від цього безпосередньо залежить модель і потужність майбутньої шліфувальні машини.

  • типи стрічки. Логічно, що вибираючи стрічкову шліфувальну машину, потрібно буде вибрати тип стрічки. Їх існує три види: по дереву, металу і звичайно ж універсальна.
  • потужність. Як і в будь-якому інструменті, при виборі стрічкової шліфувальні машини, потрібно звернути особливу увагу на потужність.
  • вага інструменту. При виборі стрічкової шліфмашини також це важливо. Оскільки, чим легше вага інструменту, тим легше буде з ним працювати.

До речі, найбільший вибір стрічкових шліфмашин представлений на сайті дистриб'ютора Yato в Україні.

Шлифмашина ленточная по дереву.

Як вибрати вібраційну шліфмашину

Другий досить популярний вид шліфмашин - це вібраційні шліфувальні машини. Найчастіше електроінструменти такого типу використовують для фінішної обробки поверхонь, наприклад для обробки деревини, металу, кам'яної і інших поверхонь перед фарбуванням.  

Яку шліфмашину вибрати?

Перш за все, варто дізнатися яку шліфмашинку вибрати, та в чому ж різниця між стрічковими і вібраційними шліфмашинами. Відповідь проста, відрізняються вони між собою, по-перше, площею підошви. Наприклад, у вібраційних шліфувальних машинах вона більша. 

Також другий зверхністю є їх різний принцип дії на матеріал. Коли ви виберете стрічкову шліфувальну машину, то вона досить проста і має високий рівень надійності. 

Що стосується вібраційної шліфувальної машини, то тут потрібні вже навички роботи з подібними інструментами, оскільки обертання валу в ньому перетворюється в вібраційні рух. Крім цього, сама підошва розташовується перпендикулярно двигуну.

Важливо зауважити, що при використанні вібраційного машини ви не прив'язані до стандартних розмірів шліфувального паперу – можна просто купити рулон і нарізати його на шматки.

Угловая шлифмашина YATO.

Як вибрати ексцентрикову шліфмашину

Не меншою популярністю серед майстрів користуються ексцентрикові шліфувальні машини. Якщо ви ще не знаєте, яку шліфмашину вибрати, то в цьому розділі детальні розповімо про ще, про даний вид інструменту. Головною особливістю ексцентрикових шліфмашин є можливість об'єднати два типи підошов. Тобто, під час роботи підошва не тільки вібрує, а й обертається навколо своєї осі.

Саме тому ексцентрикові пневматичні шліфувальні машини найчастіше використовують вже професіонали своєї справи в майстернях і на виробництвах.

Наприклад, перед тим, як пневматичні шліфувальні машини або вібраційні вибирати, потрібно дізнатися специфіку майбутніх робіт.

Эксцентриковая шлифмашина ЯТО.

Як вибрати кутову шліфувальну машину

Такий тип шліфувальних машин більше відомий, як звичайні болгарки.

Ви відразу ж запитаєте, яку шліфмашину вибрати з кутових и яка шліфмашина краще. Почнемо з того, що за допомогою кутової шліфувальної машини можна не тільки шліфувати матеріали, але і різати їх.

Перед покупкою шліфувальної кутової машини важливо звернути на ряд технічних параметрів, від яких буде залежати витривалість і продуктивність інструменту.

Як і для будь-якого іншого електроінструменту, для кутової шліфувальної машини важлива потужність двигуна. На другому місці - це кількість оборотів і розмір кола. І чим більше диск, відповідно глибше буде розріз.

Відео про те, як вибрати шліфмашинку:

Як вибрати орбітальну шліфувальну машину

В останній час звикли виділяти ще один вид шліфувальних машин - орбітальні. Але, це ті самі ексцентрикові шліфувальні машини, в яких траєкторія полірування нагадує рух космічних об'єктів навколо світил.

Але як вибрати шліфмашинку орбітального типу? Особливості орбітальних шлифмашин (в порівнянні з іншими видами) сприяють дещо якісну роботу, але все ж, яку орбітальну шліфувальну машину вибрати для професійної роботи.

Залежно від поставлених завдань, кожен майстер вирішує, яку шліфмашину вибрати, і вже індивідуально підбирає під свої потреби інструмент, особливу увагу звертаючи, звичайно ж, на потужність двигуна, діапазон амплітуди коливань і діаметр підошви.  

Як вибрати шліфмашину для будинку

Особливе завдання стоїть перед людьми, які купують шліфувальну машину для будинку: яку шліфмашину вибрати. З огляду на, що вдома не потрібно буде виконувати великі обсяги робіт, тут можна купувати не найпотужнішу.

Наприклад, як вибрати шліфувальну машину для стін, коли робите самостійно ремонт в будинку. Це питання мабуть один з найбільш поширених на різних форумах і в інтернет-магазинах.

Отже, яку шліфувальну машину вибрати для таких робіт. Згідно з проведеними опитуваннями, найкраще для обробки стін і стелею використовувати шліфувальні машини з великою площею підошви. Притому потрібно не забувати, що інструмент повинен важити так, скільки вам буде зручно тримати в руці.

Шлифмашина YATO для дома.

Як вибрати шліфмашину для авто

Особливою сферою, де не обійтися без шліфувальних машин, це автомайстерні і автовиробництво. Тут теж потрібно розібратися, яку шліфмашину вибрати для хорошої і професійної роботи і яку шліфмашинку вибрати для авто.

Перед тим, як купити і вибрати шліфувальну машину для автомобіля, важливо знати основні принципи роботи і полірування машин. Ідеальним варіантом для полірування кузова авто фахівці вважають вібраційні типи шліфувальних машин.

Наприклад, якщо ви ще не визначилися, яку шліфмашину вибрати, то полірувальна ексцентрикова машина YATO YT-82200 призначена для полірування кузовів автомобілів з використанням пасти або воску.

Принцип роботи таких шліфмашин полягає в тому, що коло інструменту обертається, роблячи ексцентричний рух, і тим самим забезпечує більш легкий і швидкий розподіл полірування покриття.

Важливо відзначити, що дана модель оснащена ще електронною системою контролю швидкості. І навіть при низькій швидкості і одночасному тиску машини швидкість обертання не вповільнюється, і обмотка двигуна не перегрівається.

Серед плюсів моделі YATO YT-82200 ще досить довгий кабель, який становить 5 метрів і тим самим забезпечує зручне пересування під час процесу роботи навколо автомобіля.  

Важить такий інструмент всього 2 кілограми і діаметр кола шліфувального становить 150 міліметрів.

Плавне керування швидкістю в діапазоні 2100–5000 об/хв з системою підтримки обертання і плавним пуском.

Серед додаткових особливостей ще варто виділити регулювання коливань, зручну ручку, яка забезпечує комфорт тривалої роботи і система швидкої заміни щітки.

Також запакований інструмент в пластиковий кейс, в яких буде зручно шлифмашину переносити і зберігати.

Крім того, можна вибрати стрічкову шліфувальну машину і ви залишитеся задоволені вибором.

Полировальная машинка.

Якої фірми вибрати шліфмашину

Наприклад, вибираючи стрічкову шліфувальну машину, або іншу іншу шліфувальну машину, важливо її якість. Для того, щоб інструмент прослужив на всі сто відсотків, потрібно вибирати гідних і перевірених виробників.

Наприклад, користується популярністю і вже багато років лідер на ринку виробництва електроінструментів - польський бренд Yato. В першу чергу, Yato - бренд, який орієнтований на професіоналів своєї справи і може задовольнити навіть найвибагливішого покупця.

Якщо вам знадобиться якісна шліфмашина, яку вибрати тут також вам підкажуть. Дуже цінно, що до співробітників цього бренду можна звернутися за консультацією і вони з радість порадять, яку шліфмашину вибрати.