Сьогодні не всі домогосподарства підключено до системи центрального водопостачання. Щоб забезпечити їх водою, необхідно використовувати спеціальне обладнання, здатне піднімати рідину та спрямовувати споживачеві. Це може зробити якісний занурювальний насос. Завдяки такій техніці ви швидко та безкоштовно отримаєте воду з природного джерела – колодязя, свердловини, довколишньої водойми. Вибрати занурювальний насос можна і для відкачування стічних вод, зрошення, поливу сільгоспугідь. Купити такий агрегат можна в нашому інтернет-магазині Yato24.com.ua.

В цій статті:

Занурювальний насос: конструкція та функціонування

Принцип роботи занурювального насоса досить простий і не потребує великої кількості комплектуючих. Складові конструкції:

  • корпус – захищає основні компоненти насосу;

  • зворотний клапан – для регулювання тиску;

  • двигун - для управління всім процесом, буває радіальний або гвинтовий;

  • насадки – для приєднання шлангів або водопровідних труб, що виходять назовні;

  • ручка для перенесення.

Для роботи насос вертикально занурюється у воду і за допомогою функціонуючого двигуна, що створює потужну відцентрову силу, виштовхує рідину на поверхню у вигляді сильного водяного струменя.

Підібрати занурювальний насос слід власникам приватних будинків, особливо якщо існує потреба у догляді за садом, присадибною ділянкою, яка потребує регулярного поливу.

Погружной насос.

Типи занурювальних насосів

Сучасний ринок обладнання для водопостачання та каналізації рясніє безліччю пропозицій. Для звичайного споживача може бути проблемою, як не загубитися у цьому різноманітті. Але якщо ви звернетеся до нашого інтернет-магазину Yato24.com.ua, вам вдасться уникнути труднощів з вибіром. Наші досвідчені менеджери готові в телефонному режимі надати безкоштовну консультаційну допомогу, розповісти, як вибрати насос для води.

Така техніка класифікується за різними характеристиками. Є кілька видів агрегатів, здатних задовольнити потреби споживачів з урахуванням чистоти та якості води, що добувається, глибини, на якій вони функціонують, використовуваних у роботі технологій, джерела живлення та ін. Щоб розібратися, який занурювальний насос вибрати, потрібно дізнатися їх основні різновиди:

  • Відцентрові. Рідина втягується в центральну частину насоса, де прискорюється та викидається назовні завдяки силі відцентрової сили. Такі насоси мають високу продуктивність та можуть працювати з високим тиском.

  • Вихрові. Вода втягується в патрубок насоса, де формує вихор, що переміщується у напрямку вихідного отвору. Цей тип насосів має просту конструкцію і малу кількість частин, що рухаються, що робить його надійним і довговічним.

  • Гвинтові. Рідина переміщається по гвинтовій різьбі. Пристрої працюють на принципі переміщення рідини між гвинтовими лопатями та стінкою насоса.

  • Вібраційні. Рух води відбувається внаслідок вібрації мембрани чи діафрагми. Моделі мають просту конструкцію і зазвичай використовуються для перекачування рідин з низькою в'язкістю, таких як вода.

Який занурювальний насос вибрати

Щоб зробити правильний вибір електричної помпи для потреб, слід звертати увагу на відповідність пристрою конкретним вимогам. Вона має забезпечити необхідний споживачеві потік води. Також важлива глибина занурення приладу, відстань, на яку він зможе перекачувати рідину.

Розглядаючи занурювальний насос і як вибрати його правильно, завжди беріть до уваги тип застосування. Адже помпу можна використовувати не тільки для забору води з підземних джерел, а й з різних ємностей, відкритих водойм, басейнів.

Yato24.com.ua реалізує подібне обладнання у широкому асортименті та за адекватними цінами. Розглянувши характеристики окремих моделей, ви зрозумієте, який вибрати занурювальний насос відповідно до ваших потреб: 

Модель

YATO YT-85301

YATO YT-85341

YATO YT-85370

Потужність, Вт

550

750

1200

Максимальна продуктивність, л/год

6000

11000

4000

Максимальна висота підйому, м

50

8,5

50

Максимальна глибина занурення, м

80

7

9

Довжина кабеля, м

20

10

-

Вага, кг

12,4

7,2

10,6

Вибір заглибного насоса для колодязя

Більшість електричних помп, що використовуються в побуті, експлуатуються в колодязях. Щоб знати, який занурювальний насос вибрати для колодязя, необхідно звертати увагу на такі показники:

  • продуктивність – обсяг у літрах рідини, що викачується за одну хвилину;

  • глибина занурення;

  • натиск – величина, що означає, яку відстань здатний прокачати агрегат від точки забору до точки споживання.

Пристрої, представлені в нашому магазині Yato24.com.ua, мають велику продуктивність, підходять для колодязів глибиною до 10 метрів. Наприклад, моделі YATO YT-85333 та YT-85330. Вони потрібні також для роботи в каналізаційних колодязях.

Щоб визначити, як вибрати занурювальний насос для колодязя, і розрахувати його продуктивність, необхідно підсумувати витрати води для кожної конкретної точки водозабору (кухня, туалет, ванна кімната, літній душ). Загальний результат вказує на необхідний обсяг води, що перекачується. Виходячи з цього, потрібно вибирати пристрій певної потужності.

Якщо колодязь має глибину більше 10 метрів або ви користуєтеся глибинною свердловиною, необхідно придбати потужнішу електричну помпу, здатну виштовхувати воду на поверхню з потоком, достатнім для забезпечення всіх побутових потреб.

Насос для свердловини

Якщо ви не знаєте, який занурювальний насос вибрати для свердловини, при виборі слід враховувати максимальну висоту потоку. Особливо це важливо при покупці техніки для зрошення. Потрібно оцінити потік води, який пристрій зможе підняти на поверхню, щоб задовольнити потреби рослин у поливі.

Насоси для свердловини функціонують за допомогою обертання коліс, які при запуску двигуна починають обертатися навколо осі. Вони мають лопаті, що створюють при обертанні відцентрову силу. Завдяки цьому відбувається підйом води на поверхню. При попаданні рідини всередину втулки збільшується тиск, за рахунок чого вода прямує у водопровідну систему.

Вибрати насос для свердловини можна з асортименту нашого магазину Yato24.com.ua. Ми рекомендуємо YATO YT-85300.

Погружной насос Yato.

Особливості обслуговування

Знати, який занурювальний насос вибрати – це півсправи. Щоб він надійно прослужив тривалий період часу, необхідно його правильно змонтувати, експлуатувати відповідно до вимог та рекомендацій виробника. Регулярне обслуговування дозволить уникнути передчасного виходу з експлуатації цього корисного обладнання.

Дуже важливо перевіряти агрегат перед його зануренням у рідину. Це потрібно, щоб уникнути ризику потрапляння води всередину корпусу, що може стати причиною короткого замикання мотора. Зануривши насос у воду, переконайтеся, що він повністю знаходиться в рідині і не працює вхолосту. 

Після зазначеного у посібнику терміну роботи агрегат піддають ретельному огляду. Для цього його відключають від джерела електроживлення, перевіряють всі основні компоненти, які замінювалися. При необхідності міняють олію. Після огляду та заміни окремих елементів слід перевірити роботу насоса, зануривши його у воду. Не експлуатуйте прилад за умов низьких температур, коли можливе замерзання води. Знаючи, як заглибний насос вибрати та правильно експлуатувати, можна забезпечити своє домоволодіння водою протягом тривалого часу.