Циркулярна пилка, або верстат для обробки деревини, є одним з основних інструментів будь-якого тесляра та багатьох будівельних фахівців, а також різних деревообробних, меблевих та інших цехів. Не буває зайвим цей універсальний механізм і домашньої майстерні. Тому питання про те, як вибрати пиляльний диск правильно, часто виявляється складним для багатьох власників циркулярок.

На вітчизняному інструментальному ринку є чимало постачальників, що пропонують найрізноманітніші ріжучі елементи, які є витратним матеріалом. Наш інтернет-магазин Yato24.com.ua також пропонує своїм клієнтам різні витратні матеріали такого типу провідних виробників з великими знижками.

В цій статті:

Застосування пиляльних дисків

Щоб правильно вибрати у тому чи іншому випадку такий розхідник, потрібно визначити, де він використовуватиметься. А це такі механізми:

  • деревообробні верстати різного типу;

  • циркулярні або дискові пилки;

  • торцювальна або кругла пилка.

Крім цього, пильні диски використовуються в болгарках і в кутових шліфувальних машинках (УШМ), але вони зовсім іншого типу. І хоча диски від циркулярних пилок можуть підходити за розмірами до цих механізмів, фахівці категорично не рекомендують встановлювати їх, оскільки це небезпечно як для самого інструменту, так і для оператора.

Види пиляльних дисків

Всі різаки, як нерідко називають пиляльні диски, поділяють на два основні види – монолітні та твердосплавні. У них суттєва різниця у виготовленні, тому потрібно заздалегідь знати види пиляльних дисків і якому віддати перевагу в кожному конкретному випадку.

Монолітний

Відмінною особливістю монолітного виду дисків для циркулярок є виготовлення цілісного фрагмента швидкорізальної легованої або високовуглецевої сталі. При цьому диск завжди з великою кількістю зубів трохи вигнутої або зовсім рівної форми. Перевагою є відносно невисока вартість, а також можливість застосовувати для розпилювання деревини практично у будь-якому напрямку.

Монолітний диск має ряд недоліків, головним з яких є швидке притуплення зубів. Їх доводиться часто розводити і точити. А це потребує спеціальних умінь, часу та сил. У зв'язку з цим монолітний диск швидко стає непридатним. Як результат – диски цього виду втратили свою популярність.

Пильный диск.

Твердосплавний

У цього виду дисків на зуби нанесено спеціальну напайку для їх посилення з карбідо-вольфраму, штучного алмазу або кобальту, що дає наступні переваги:

  • забезпечує на тривалий час гостроту зубів, що значно продовжує термін придатності диска;

  • при підвищеній швидкості зростає якість, акуратність та чистота різу;

  • дозволяє використовувати диск для різання практично будь-якого матеріалу;

  • великий асортимент.

Є в цьому виді розхідників та свої недоліки. Насамперед, це складність заточування зубів, для якої потрібне спеціальне обладнання. До того ж напаювання іноді відпадають. Однак якщо кількість таких напайок не перевищує 20% від загальної кількості і якщо вони злетіли не поспіль, такий диск можна використовувати.

Ще один момент – ціна такого диска значно вища за монолітний, що цілком логічно. Інтернет-магазин Yato24.com.ua пропонує великий вибір пильних дисків по дереву як одного, так і іншого виду.

Вибір пиляльних дисків: основні характеристики

При виборі ріжучого розхідника в кожному конкретному випадку необхідно, крім матеріалу його виготовлення, враховувати низку інших особливостей.

Кількість зубів

За кількістю нанесених зубів розхідники циркулярок поділяються на три групи:

  • з малою кількістю – 10-40 шт.;

  • із середньою – 40-80 шт.;

  • з великою – від 80 до 90 шт.

Вибір здійснюють з урахуванням виду передбачуваної роботи. Ріжучий елемент з максимально великою кількістю зубів найкраще підходить для поперечного різання, а для поздовжньої краще застосовувати диск з кількістю зубів не більше 60.

Пильный диск.

Діаметр пильного диска (зовнішній та внутрішній)

Зовнішній та внутрішній діаметр диска – ще один важливий параметр. Перший обмежується розміром внутрішнього діаметра захисного кожуха циркулярки. Він визначає максимальний розмір заготовки для розпилу та його глибину.

Внутрішній, або посадковий діаметр – це розмір центрального отвору диска, яким він одягається на посадковий штифт пили. Тому повинен відповідати діаметру штифта, що дозволить забезпечити максимально щільне кріплення диска. Існують диски з розміром внутрішнього діаметра 16, 20, 22, 30 і 32 мм, які можна підібрати в каталозі Yato24.com.ua. Допускаються і диски з посадковим діаметром, що перевищує значення посадкового місця. Для жорсткого кріплення у таких випадках використовуються перехідні шайби (часто постачаються в комплекті з диском).

Геометрія зубів

Форма зубів диска прямо впливає на якість майбутнього різу. Щоб знати, як вибрати пиляльні диски по дереву, необхідно враховувати призначення кожної форми. Удосконалюючи форму зубів, виробники прагнуть покращити тим самим характеристики та якість ріжучого диска. Основні форми зубів та їх призначення наведено у таблиці:

Форма зубця

Призначення диска

Тонкий, наприкінці – обмежувач подачі

Поздовжній тип розпилу найбільш твердих порід дерева

Наявність пазів між зубами

Різ глухих пазів, виконання вибірки, профільування чверті твердих та м'яких дерев'яних сортів. Також підходить для пластику та плит ДСП

Конічна форма

За допомогою збільшення або зменшення висоти подачі досягається зміна товщини паза у матеріалах легкого типу

Подовжений, майже рівний

Розкрій металевих листів та труб, сендвіч-панелей та інше

З напаяним посиленням зі штучного алмазу для УШМ

Розпилювання заготовок з металу, дерева, бетону, пластику


Це лише основні форми зубів, що зустрічаються на ріжучих елементах для циркулярок. Насправді їх значно більше, тому щоразу при виборі потрібно бути уважним.

Кут заточування

У нашому інтернет-магазині Yato24.com.ua представлені диски з різними кутами заточки зубьев. Від цього залежить процес розпилювання або оброблення матеріалу. Розрізняють такі кути заточування або нахилу зубів:

  • позитивний кут у межах 15-20 градусів;

  • стандартний чи нейтральний – 5-15 градусів;

  • негативний – від 0 до –5°.

Негативний кут вважається при зміщенні зубів диска щодо його тильного боку, а позитивний – навпаки.

Товщина полотна пильного диска

Товщина пиляльних дисків знаходиться в діапазоні від 0,7 до 4 мм і залежить від зовнішнього діаметра. Параметр визначає ширину розпилу. Чим тонший диск, тим швидше його швидкість обертання та час розрізу дерева. Крім того, менше тирси відходить, що дозволяє більше економити матеріал. Але товсті диски значно міцніші і витриваліші.

Пильный диск.

Наявність прорізів

Оригінальні пиляльні диски відрізняються від підробок наявністю спеціальних отворів та компенсаційних прорізів. Кожна така проріз на кінці має канавку. Наявність таких елементів забезпечує зменшення шумності під час роботи пили, знижує вібрацію та температуру нагрівання диска. Отвори запобігають розлому полотна в момент початкових навантажень.

Як вибрати пиляльний диск для конкретного завдання

Вибір пильного диска потрібно здійснювати, коли відомий характер майбутньої роботи, а також матеріал, який потрібно буде обробляти.

Для дерева

В цьому випадку потрібно визначитися з кількістю зубів диска та їх розміром. Чим розмір зубів більший – тим впевненіше така пилка функціонуватиме під час поздовжніх розпилів. Якщо розмір менший, такий диск є хорошим для поперечних розпилів. Звичайно, чим більший розмір зубів, тим їх менше на диску і навпаки.

Визначившись із характером робіт, далі варто враховувати вищеописані характеристики.

Для ДСП та ламінату

ДСП і ламінат мають однакову делікатну поверхню, що ламінує, тому їх розпил завжди виконується повільніше зі зростаючим навантаженням на диск. Для таких робіт варто віддавати перевагу розхідникам з позитивним та негативним кутом заточування зубів. Зуби повинні бути такими, що чергуються: у формі трапеції трохи вище, прямі - трохи нижче. Загальна кількість допускається від 40 до 64 штук. Перші виконуватимуть так зване брудне розпилювання, а другі – дочищатимуть кромку розрізу..

Для алюмінію

Для заготовок з цього матеріалу, так само як і з іншого металу, найкраще підійдуть товсті та якісні диски з зубами, розташованими під негативним кутом, у кількості від 80 до 120. Форма заточування повинна бути такою ж, як і для ДСП. В результаті різ буде чистим з рівними кромками, що дуже важливо для тонких матеріалів.

Фахівці рекомендують для будь-яких робіт брати ріжучі елементи для алюмінію, оскільки вони чудово підійдуть для більш м'яких матеріалів. Правда, при цьому відзначається втрата швидкості обертання і підвищення навантаження на диск.

Пильный диск.

Поради щодо вибору пильного диска

Насамперед потрібно визначити, для якого типу робіт використовуватиметься пиляльний диск (матеріал заготовок, тип різу тощо). Також загляньте в мануал циркулярки, де вказана потужність її двигуна, рекомендований тип ріжучих витратних матеріалів для застосування.

Вибираючи диск, не купуйте підробки та пам'ятайте, що якісний розхідник не може коштувати дешево. Всі дані про бренд і самого розхідника наносяться на поверхні оригінальних екземплярів за допомогою лазера. Там є і штрих-код.

Кількість обертів диска, що вибирається, повинна завжди перевищувати максимальну швидкість обертання мотора пили. Не забувайте про діаметри, враховуючи внутрішній розмір захисного кожуха.

В нашому інтернет-магазині Yato24.com.ua за необхідності менеджери можуть проконсультувати та допомогти правильно підібрати пильний диск. Також ми пропонуємо розхідники таких відомих виробників, як WIDIA та Yato, що відрізняються високою якістю та надійністю.