Сучасні моделі садових пилососів здатні виконувати різноманітні функції. Перед тим, як вибрати садовий пилосос, корисно сформулювати вимоги до техніки, що купується. Для цього потрібно розібратися в типах садових пилососів та особливостях різних їх видів.

Типи садових пилососів

Вибір відповідного типу пристрою повинен відповідати тим завданням, які необхідно вирішити. При цьому необхідно брати до уваги сильні та слабкі сторони кожного варіанта. У нашому магазині є у продажу представлені типи пристроїв.

Стандартний садовий пилосос 

Дія такого пилососа полягає в тому, що він за допомогою всмоктування повітря збирає дрібне і велике сміття, яке потім переміщається в мішок. При прибиранні ділянки зібране сміття перед поміщенням у мішок зазвичай подрібнюється. Стандартний пилосос є ефективним засобом збирання на ділянці.

Повітродувка

Іноді для проведення збирання потрібно видути сміття з малодоступного місця. У цьому випадку підійде повітродувка. Таким чином можна попередньо зібрати сміття з певної ділянки в одне місце, звідки його нескладно буде прибрати. 

Існують як прості повітродувки, так і конструкції, де додатково є всмоктування або подрібнення. Якщо планується, що буде придбано повітродувку, як вибрати потрібний різновид, потрібно вирішити після перегляду основних варіантів.

Універсальний 2 в 1

Ті пристрої, які виконують всмоктування сміття та видування повітря, можуть ретельніше виконувати прибирання. За допомогою видування повітря за допомогою їх очищають важкодоступні місця, а за допомогою всмоктування сміття і переміщення в мішок здійснюється остаточне очищення. Такі пристрої дозволяють організувати прибирання ефективніше.

Садовый пылесос.

Вибираємо садовий пилосос: конструкція та характеристики

Перед покупкою садового пилососа важливо визначити, які вимоги щодо нього повинні пред'являтися. При виборі важливо враховувати, наскільки основні характеристики пристрою відповідають роботі, яку планується виконувати. Якісну та недорогу техніку можна придбати у нашому магазині Yato.

Тип двигуна садового пилососу

У конструкції можуть бути різні типи двигунів. Кожен має свої особливості, які необхідно враховувати перед тим, як вибрати садовий пилосос.

Акумуляторний двигун

Пилосос не потребує наявності шнура та не прив'язаний до джерела енергії. Час роботи без додаткової підзарядки визначається ємністю акумулятора, що використовується. Зазвичай воно становить 40-60 хвилин. Такий пилосос має значну мобільність.

Недоліком є необхідність часто робити підзарядку. При активному використанні пристрій буде розряджатися швидше. Ми пропонуємо садові пилососи з двигунами різних типів.

Двигун на бензині

Такий пристрій має велику потужність і високий рівень автономності. Його недоліком є гучний шум під час роботи, а також утворення вихлопних газів. Бензинові пилососи зазвичай складні в обслуговуванні. Їх частіше застосовують для збирання великих територій.

Садовый пылесос.

Електричний двигун (живлення від мережі)

Такі пилососи дуже поширені. Часто використовують двотактний електричний двигун. У деяких моделях використовуються регулятори потужності. Їх можна перемикати як у режим для прибирання великої території, так і для того, щоб швидко очистити, наприклад, ганок або доріжку.

У комплектацію обов'язково входить надійно захищений від вологи шнур електроживлення. Цей варіант є найбільш бюджетним.

Який садовий пилосос краще за типом конструкції

При виборі слід враховувати сильні та слабкі сторони різних конструкцій і на підставі цього вирішити, який садовий пилосос краще.

Ручний

Такі моделі відносяться до найбільш затребуваних. Переваги ручних пилососів:

  • зручність та мобільність застосування;

  • відносно невелика вага;

  • доступна ціна.

Ручні пристрої зручніше використовувати в тих випадках, коли потрібно прибрати нерівні або проблемні ділянки.

При роботі з ручним пристроєм рекомендується використовувати ремінь на плечі, який знижує рівень навантаження в процесі роботи. Зазвичай, такі садові пилососи вимагають підключення до мережі електроживлення за допомогою шнура.

При виборі слід враховувати недоліки пристроїв. Насамперед до них відноситься неможливість проведення прибирання на досить великій площі. Маленький мішок для збору сміття робить процес збирання більш стомлюючим.

Садовый пылесос.

Ранковий

До переваг таких моделей можна віднести такі:

  • Пристрій переносять з використанням ширших наплечних ременів. Це звільняє руки під час роботи.

  • Використання бензинового приводу дозволяє прибирати на віддалених від джерела енергії ділянках.

  • Ранцеві пилососи мають більш високу потужність порівняно з ручними.

При виборі цього варіанта потрібно враховувати, що при тривалій роботі виникає значне навантаження на плечі та спину. Мотор, що гучно працює, може сприяти створенню дискомфорту. У процесі проведення робіт будуть потрібні часті дозаправки.

На колісній базі

Такі пилососи найпотужніші. Як їх сильні сторони треба назвати такі:

  • Підходять для збирання ділянок значних розмірів.

  • Висока продуктивність та відмінна якість прибирання.

  • Є пристрої, які працюють із використанням бензинового або електричного мотора.

  • Використання місткого мішка для сміття дозволяє менше відволікатися у процесі роботи.

Слід враховувати, що пристрої, що працюють на бензиновому двигуні, видають гучний шум. Значні габарити можуть створювати незручності під час зберігання або переміщення пристрою. Варіант підходить переважно для роботи на рівних ділянках.

Садовий пилосос: основні характеристики

При виборі моделі необхідно враховувати найважливіші характеристики садового пилососу. Вони мають відповідати тим цілям, котрим купується устаткування. У нашому магазині доступна техніка різних моделей, серед якої покупець зможе вибрати відповідну за характеристиками.

Потужність

Цей параметр впливає на ефективність роботи. Чим вища потужність, тим більше сміття пилосос зможе зібрати протягом фіксованого проміжку часу.

Потужність (кВт)

Для яких робіт підходить

До 0,8

Прибирання доріжок чи терас

0,8-1,5

Очищення прибудинкових територій

1,5-2,0

Прибирання дрібного сміття на території до 100 кв. м

2,0-3,0

Збирання великого сміття на великих територіях

Понад 3,0

Використання на будмайданчиках

Продуктивність

Характеристика визначає швидкість руху повітряного потоку у процесі збирання. Чим вона вища, тим ефективніше пилосос здійснює очищення. Наприклад:

  • для ділянки 100–200 кв. м вистачає 200–300 куб. метрів за годину;

  • якщо площа збирання від 3 до 6 соток, підійде модель із продуктивністю 400-600 куб. м/год;

  • для площі понад гектар краще купити модель продуктивністю від 800 кубометрів на годину.

Швидкість повітряного струменя

Керування цим параметром допоможе настроїти пристрій на оптимальний режим роботи. Занадто сильний потік повітря ускладнить збирання сміття в одному місці, а надто слабкий – знизить ефективність збирання.

Садовый пылесос.

Режим всмоктування

Садові пилососи мають на увазі три режими роботи:

  • всмоктування;

  • видув;

  • подрібнення.

Завдяки здатності техніки подрібнювати зібране сміття, власники саду отримують готову мульчу, якою можна вкривати рослини на зиму та боротися з бур'янами у теплу пору року.

Рівень шуму

Електричні пристрої видають набагато менше шуму в порівнянні з бензиновими, але поступаються потужністю. Якщо рівень шуму перевищує 90 дБ, під час роботи рекомендується використовувати захисне екіпірування для слуху.

Час безперервної роботи

Цей параметр істотно залежить від типу двигуна, що використовується. Якщо прилад працює від електромережі, час не обмежений. В акумуляторах термін роботи залежить від ємності акумулятора і величини його заряду. Для бензинових моделей період роботи визначається характеристиками мотора та кількістю наявного палива.

Додаткові функції садового пилососу

На садовому пилососі без використання додаткових функцій також можна працювати, але їх наявність підвищує ефективність збирання та робить її більш комфортною.

Подрібнювач

Наявність подрібнювача допомагає привести сміття у зручний для утилізації вигляд. У деяких випадках одержану суміш можна використовувати для мульчування або створення компосту. При цьому потрібно пам'ятати, що таким чином переробляється не все сміття, а тільки сухе листя, трава або гілки.

Садовый пылесос yato.

Сміттєвий мішок 

Наличие вместительного мешка для мусора позволяет меньше отвлекаться в процессе работы. Для ручных устройств его объем зазвичай становить 30-60 літрів, а колісних – 80-200 літрів. Мішки розрізняються формою, матеріалом виготовлення та способом кріплення.

Захист крильчатки

Повітря, що всмоктується, збирає не тільки сміття, а й каміння. Наявність захисту крильчатки дозволяє краще захистити пристрій від пошкоджень.

Антивібраційна система

У процесі збирання працівник може відчувати сильну вібрацію та дискомфорт. У деякі моделі пилососів убудована противібраційна система. Робота на таких пристроях значно комфортніша.

Колесо на сопі

Наявність опорних коліс у місці, де розташоване сопло, знижує навантаження на працівника. Вони також зменшують ймовірність того, що труба може присмоктатися до поверхні землі.

Cадовый пылесос ято.

Датчик перегріву

Під час збирання двигун гріється. Якщо таке трапляється, необхідно дати йому охолонути, інакше знос механізму значно збільшується. Датчик перегріву дозволить визначити, коли пристрій потребує відпочинку.

Регулювання швидкості повітряного потоку

Не завжди максимальна швидкість всмоктування потрібна для ефективної роботи. Пилососи, в яких її можна регулювати до оптимального рівня, дозволяють заощаджувати енергію та ресурс пристрою.

Правильно вибраний садовий пилосос дозволить ефективно проводити прибирання території. При цьому важливо, щоб характеристики пристрою відповідали роботі, яку необхідно виконувати.