Фарбування різних поверхонь – один із обов'язкових етапів ремонту в будинку, квартирі, офісі. Щоб покриття естетично виглядало та довго трималося, потрібно ретельно підійти до питання придбання лакофарбових матеріалів. Але є ще один важливий момент – вибір інструменту для нанесення фарби на стіни. Найчастіше для цього використовують малярський валик. У нашому магазині можна придбати якісні та недорогі валики відомого європейського бренду Yato. Ми пропонуємо універсальний інструмент, який ідеально підходить для роботи з різними видами матеріалів, не залишає розводів та потік, рівномірно розподіляє фарбу по поверхні. Але перш ніж розпочати покупки, важливо з'ясувати, як вибрати валик для фарбування стін. Адже у продажу є різні моделі валиків, і всі вони мають певні особливості.

В цій статті:

Як вибрати малярський валик по матеріалу

Для виготовлення малярних валиків використовують різні види матеріалів. Саме від них значною мірою залежать характеристики даного інструменту. Тому, розмірковуючи, який валик вибрати для фарбування стін, варто приділити особливу увагу цьому параметру.

Для кожного типу валиків характерний ряд особливостей:

  • Поролонові відносяться до категорії найдоступніших за ціною. Використовувати такий валик можна нанесення на стіну фарби на водній основі. При цьому основа має бути гладкою і рівною, без виражених рельєфних елементів. Матеріал не схильний до спостереження, досить швидко повертається в початкову форму, але при цьому є не дуже довговічним. Щоб такий валик прослужив довго, потрібно вибирати моделі із дуже щільного поролону. Також необхідно оберігати матеріал від впливу розчинника, оскільки такі агресивні речовини руйнують ніжну структуру матеріалу.

  • Валики з поліестеру також належать до нижчої цінової категорії. Поліестер – полімер, схожий за своєю структурою із синтепоном. Вирізняється високою здатністю вбирати і утримувати фарбу. Дозволяє наносити матеріал на поверхню однорідним рівним шаром. Підходить тільки для емульсійних чи дисперсійних фарб. Такий інструмент не відрізняється довговічністю. Але мінімальна вартість дозволяє міняти поліестерові валики так часто, як це буде потрібно.

  • Поліамідний вважається універсальним. Матеріал штучного походження дуже зносостійкий. Він довговічний та підходить для роботи з грубими, шорсткими поверхнями. Тому, замислюючись, який вибрати валик для фарбування штукатурки, можна впевнено робити вибір на користь даного інструменту. Поліамід стійко переносить вплив агресивної хімії. Можна без побоювань використовувати такий валик як для нанесення емалевих фарб та нітролаків, так і для звичайної водоемульсійки.

  • Валики з поліакрилу є дешевими поліамідними аналогами. Вони менш зносостійкі, тому небажано використовувати їх для роботи з твердими поверхнями. Лакофарбові матеріали, які використовуються разом з таким інструментом, не повинні мати сильних розчинників у складі. Можливе використання алкідних, емульсійних фарб. Перед тим як вибрати валик, потрібно визначитися з типом фарби і переконатися, що інструмент підійде для нанесення такого покриття.

  • Флоковий валик можна купувати, якщо планується фарбувати зовсім рівні стіни. Інструмент недорогий, але в процесі роботи можуть виникнути проблеми через велику кількість бризок.

  • Валік, виготовлений з натурального або штучного хутра, має безліч позитивних якостей. Фарба витрачається ощадливо, наноситься рівними шарами, всі нерівності дуже добре фарбуються, бризки практично відсутні. Інструмент відмінно підходить для масляних фарб, лаків, водоемульсійки та водно-дисперсійної фарби. А ось вапняні фарби використовувати з таким інструментом не варто, адже вапно здатне зіпсувати хутро.

  • Велюрові валики часто використовують професіонали. Такий інструмент не схильний до скочування, має великий робочий ресурс. Підходить для різних матеріалів – водяних, акрилових, олійних. Велюровий валик можна очищати розчинником, не побоюючись його пошкодити. Для таких валиків характерна висока щільність фарбування, але для правильної роботи з інструментом потрібні певний досвід та вправність.

Розібравшись із питанням, як правильно вибрати валик для фарбування стін, звертайтесь до нашого магазину. Ми пропонуємо валики з різних матеріалів відмінної якості за найвигіднішими цінами.

Валик.

Який валик вибрати для фарбування стін залежно від довжини ворсу

Ще один важливий параметр малярського валика – довжина ворсу. Вважається, що для фарбування шорстких поверхонь потрібно вибирати шкірку з довшим ворсом, а для гладких стін – з коротким. Щоб розібратися, як вибрати малярний валик за цим параметром, можна ознайомитись з наступною таблицею.

Тип ворсу

Довжина ворсинок

Особливості

Поверхності

Високий

18-22 мм

Підходить для фарбування грубих, шорстких поверхонь, кутів

Цегла, бетон, штукатурка

Середній

11-12 мм

Добре вбирає фарбу, підходить для роботи в умовах підвищеної вологості

Гіпсокартон, дерево, бетон, штукатурка

Короткий

5-6 мм

Економна витрата фарби

Дерево, метал

У нашому інтернет-магазині можна придбати валики польського бренду Yato з різною довжиною ворсу. Ми гарантуємо високу якість всіх наявних у продажу інструментів та доступні ціни.

Валик Yato.